Herquegies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Herquegies? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en winstgevend. Door middel van zonnepanelen op je woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Mede door de dalende prijzen van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de welbekende terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Met behulp van deze pagina lees je toepasbare tips die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Herquegies!

zonnepanelen installateur 7911
 • Makkelijk geld besparen.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieHenegouwen
GemeenteFrasnes-Lez-Anvaing
Postcode79110
Gasverbruik23.450 kWh
Stroomverbruik kWh3525 kWh
Gemiddelde energierekening€177,02

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Herquegies september 2023

Een speciale subsidie is er niet in België. Wel bestaan er gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website energiesparen.be doorzoek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing. Kan je het niet vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit scheelt je zo €800,00. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Herquegies
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een speciale lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voor zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4670), dan is jouw winst al gauw €579. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dit geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de klassieke mechanische tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden consumenten hebben panelen laten installeren.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Herquegies komen doorgaans uit tussen de €4100 en €5800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op om en nabij 2900 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €725,00 (tarieven september 2023). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Herquegies kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder ontdek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120507€3700 – €4450€420
2273012€5000 – €5700€625
3345014€6025 – €6100€750
4391017€6500 – €6850€920
5446020€6900 – €7150€990
6480021€7475 – €7850€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Herquegies zie je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Herquegies is 3525 kWh. Dit staat voor ongeveer 11 panelen van 290 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1875 kWh zijn dat er 7, voor 2975 kWh zijn dat er 11, en voor 3825 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde investeerders bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn breed inzetbaar. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Herquegies?

Voor zonnepanelen op uw dak is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-herquegies

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Herquegies vergelijken? Middels het onderstaande stappenplan tref je in korte tijd een deskundige vakspecialist in jouw streek. Verschillende monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf het type huis. Het genre woning (schuin + plat) en de geografische ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Herquegies.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Zo komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen uit uw regio. Kijk verder dan de goedkoopste aanbieder, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Goed om te weten: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien allerlei duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan organisaties die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Beschikbaar vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Voldoende eigen geld is is geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Herquegies op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Herquegies
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Herquegies een distributienettarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningeigenaren met een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Werk jij met een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!