Montroeul-Au-Bois

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Montroeul-Au-Bois? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en fiscaal aantrekkelijk. Door zonnepanelen op het dak wek je in eigen beheer groene stroom op. Gezien dalende prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van onze vergelijker ontdek jij waardevolle aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Montroeul-Au-Bois!

zonnepanelen installateur 7911
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Zet het milieu op 1.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieHenegouwen
GemeenteFrasnes-Lez-Anvaing
Postcode79110
Gasverbruik23.460 kWh
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€177,18

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Montroeul-Au-Bois december 2023

Een landelijke aankoopsubsidie is er jammer genoeg niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op energiesparen.be lees jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing. Is er niets over te lezen? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Via de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Montroeul-Au-Bois
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens tegen een lage rente een groene lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4680), dan bedraagt het voordeel al snel €580. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het gaat om een privé-woningen de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, injecteer je terug op het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je een soort vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In die situatie krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: deze klassieke mechanische meters zullen worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al tienduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Montroeul-Au-Bois zitten vaak tussen de €5100 en €6300 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op circa 2910 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Engie en/of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €727,50 (onkosten december 2023). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Montroeul-Au-Bois kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht doorzoek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120907€3475 – €4225€440
2289013€5175 – €5675€575
3343015€6025 – €6225€850
4382018€6550 – €6725€950
5461020€6975 – €7225€1030
6503021€7625 – €7825€1060

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Montroeul-Au-Bois check jij of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Montroeul-Au-Bois bedraagt 3530 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig ongeveer 12 pv-panelen van 295 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 2000 kWh zijn dat er 7, voor 2825 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3875 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De meeste klanten bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens bestaan er dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Montroeul-Au-Bois?

Voor het leggen van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-montroeul-au-bois

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Montroeul-Au-Bois vergelijken? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan vergelijk jij binnen enkele minuten een goede expert in jouw streek. Verschillende leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Definieer duidelijk de woning. Het type woning (plat & schuin) en de focus-richting van het huis zijn zaken die van belang zijn. Kies daarna de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Montroeul-Au-Bois.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Vandaar weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 7 dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar wees scherp op certificering (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is zonnepanelen huren interessant?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan diverse prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De tarieven beginnen bij €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen vereiste.
 • Of denk aan een meer collectief project. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Montroeul-Au-Bois op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Montroeul-Au-Bois
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Montroeul-Au-Bois een vergoeding – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!