Frasnes-Lez-Buissenal

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Frasnes-Lez-Buissenal? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en heb je razendsnel terugverdiend. Met innovatieve zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Vanwege het financieel interessante plaatje, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan het ook op mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door gebruik te maken van zonnepanelenvoordeel.be lees jij waardevolle info m.b.t. zonnepanelen kopen in Frasnes-Lez-Buissenal!

zonnepanelen installateur 7911
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieHenegouwen
GemeenteFrasnes-Lez-Anvaing
Postcode79110
Gasverbruik23.430 kWh
Stroomverbruik kWh3515 kWh
Gemiddelde energierekening€176,71

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Frasnes-Lez-Buissenal juni 2024

Een speciale subsidie is er helaas niet in België. In verschillende gemeenten zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door gebruik te maken van energiesparen.be doorzoek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing. Kan je het niet vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Door middel van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Frasnes-Lez-Buissenal
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten tegen een speciaal rentetarief een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4650), dan is jouw winst al gauw €576. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terug op het net injecteren. Voor deze elektriciteit krijg je natuurlijk een vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Op dat moment krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De plannen zijn om dit te veranderen: de traditionele tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim vele tienduizenden gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Frasnes-Lez-Buissenal zitten vaak tussen de €4900 en €6700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in zo’n 2880 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta en/of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €720,00 (prijs juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Frasnes-Lez-Buissenal is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder tref je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119408€3650 – €4350€390
2284012€5175 – €5675€525
3352015€6050 – €6075€800
4400018€6400 – €6625€890
5438020€6925 – €7300€1020
6514023€7450 – €7925€1050

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Frasnes-Lez-Buissenal lees jij of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Frasnes-Lez-Buissenal bedraagt 3515 kWh. Dat staat gelijk aan omstreeks 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1925 kWh gaat het om 8, voor 2900 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3800 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. De doorsnee investeerders installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Frasnes-Lez-Buissenal?

Voor het leggen van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-frasnes-lez-buissenal

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Frasnes-Lez-Buissenal vergelijken? Door middel van het onderstaande stappenplan heb jij moeiteloos een goede aanbieder in de regio. Tal van monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf de karakteristieken van de woning. Het soort woning (schuin + plat) en de focus-richting van het huis zijn essentieel. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Frasnes-Lez-Buissenal.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Op basis daarvan weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een paar dagen volgen er offertes van experts uit de regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar relevante keurmerken (zoals Recyclage, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen verschillende mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan verenigingen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kan al vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet nodig.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Frasnes-Lez-Buissenal op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Frasnes-Lez-Buissenal
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Frasnes-Lez-Buissenal verplichte kost – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningeigenaren met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomZij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!