Saint-Sauveur

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Saint-Sauveur? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en besparen je geld. Door zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen zonne-energie op. Door de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de interessante terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat is het rendement na 10 jaar? Middels zonnepanelenvoordeel.be tref jij bruikbare informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Saint-Sauveur!

zonnepanelen installateur 7912
 • Minder betalen voor stroom.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieHenegouwen
GemeenteFrasnes-Lez-Anvaing
Postcode79120
Gasverbruik23.500 kWh
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€177,79

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Saint-Sauveur juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er jammer genoeg niet in België. Verscheidene gemeenten werken met energiepremies of speciale groene leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be check je wat er precies mogelijk is in de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing. Onduidelijke informatie? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Saint-Sauveur
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er bestaat een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4720), dan bedraagt het voordeel al snel €585. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt injecteer je terug op het energienet. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al enkele honderdduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Saint-Sauveur liggen tussen om en nabij de €4800 en €6600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor om en nabij 2950 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Greenchoice of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €737,50 (tarief juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Saint-Sauveur kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf vind je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117006€3450 – €4375€400
2284012€5100 – €5875€525
3348014€6025 – €6250€850
4402018€6325 – €6700€930
5464019€7025 – €7300€1000
6488023€7700 – €7925€1040

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Saint-Sauveur vind jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Saint-Sauveur is 3550 kWh. Dit kan je zelf genereren met omstreeks 10 panelen van 300 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1925 kWh gaat het om 7, voor 2825 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3950 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. Meer dan de helft van de consumenten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Saint-Sauveur?

Tijdens de montage van zonnepanelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-saint-sauveur

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Goede zonnepanelen bedrijven in Saint-Sauveur vergelijken? Op basis van onderstaande tips heb je snel en eenvoudig een professionele installateur in jouw streek. Verscheidene specialisten hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf het type woning. Het type woning (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn van groot belang. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur geeft jou dan uitstekend zonnepanelen advies in Saint-Sauveur.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en een e-mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Nadien krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. ISO certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden verschillende aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan organisaties die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kan al vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is niet meer noodzakelijk.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Saint-Sauveur op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Saint-Sauveur
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Saint-Sauveur een vergoeding aan de distributienetbeheerder – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Vlamingen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €87,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!