Anvaing

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Anvaing? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en je kunt er geld mee verdienen. Gebruikmakend van innovatieve zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Door o.a. de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de interessante terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan dit ook op ons dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Dankzij deze pagina tref je waardevolle details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Anvaing!

zonnepanelen installateur 7910
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieHenegouwen
GemeenteFrasnes-Lez-Anvaing
Postcode79100
Gasverbruik23.350 kWh
Stroomverbruik kWh3475 kWh
Gemiddelde energierekening€175,48

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Anvaing juli 2024

Een universele subsidieregeling is er niet meer in België. Een aantal gemeenten hanteren wel energiepremies of speciale groene leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing. Onduidelijke informatie? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door middel van de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Anvaing
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren met een lage rente een krediet kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4570), dan is het belastingvoordeel al gauw €567. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het is een woning die 100% particulier is en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je weer terug injecteren aan het net. In ruil ontvang je een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Wek je meer op dan je verbruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de “ouderwetse” tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, maar ook voor de portemonnee! Al tienduizenden investeerders hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Anvaing liggen tussen om en nabij de €4900 en €6100 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa pakweg 2800 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Greenchoice en/of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €700,00 (tarief juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Anvaing kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel vind je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120608€3475 – €4350€410
2308012€5300 – €5900€675
3325014€6050 – €6175€725
4391017€6500 – €6750€940
5466020€7100 – €7175€1010
6484023€7700 – €8150€1070

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Anvaing ontdek jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Anvaing bedraagt 3475 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 10 panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2800 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3900 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Veel investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Anvaing?

Voor het laten leggen van PV-panelen op een woning is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-anvaing

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Anvaing vergelijken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt heb jij moeiteloos een betrouwbare leverancier in de regio. Sommige specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets zo specifiek mogelijk de woning. Het genre huis (schuin en/of plat) en de focus-richting van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Anvaing.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend versturen ze de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen volgen er offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur je een woning en zijn panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen vele interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn bedrijven die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Huren kan al vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Anvaing op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Anvaing
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Anvaing een vergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Belgen waar sprake is van een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €88,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!