Ellignies-Lez-Frasnes

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Ellignies-Lez-Frasnes? Zonnepanelen zijn duurzaam en besparen je geld. Met krachtige zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door gunstigere prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Geholpen door onze tool doorzoek jij accurate details m.b.t. zonnepanelen kopen in Ellignies-Lez-Frasnes!

zonnepanelen installateur 7910
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieHenegouwen
GemeenteFrasnes-Lez-Anvaing
Postcode79100
Gasverbruik23.390 kWh
Stroomverbruik kWh3495 kWh
Gemiddelde energierekening€176,10

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Ellignies-Lez-Frasnes september 2023

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale premies en/of leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be tref je de spelregels in de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing. Is er niets over te lezen? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Via de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Ellignies-Lez-Frasnes
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een speciaal type lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Voor zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4610), dan bedraagt het voordeel al snel €571. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je een passende vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Wek je meer op dan je verbruikt? In dit geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de traditionele tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al honderdduizenden investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Ellignies-Lez-Frasnes fluctueren tussen de €4900 en €6500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen resulteert in zo’n 2840 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Greenchoice of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €710,00 (vergoeding september 2023). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Ellignies-Lez-Frasnes kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120406€3525 – €4325€380
2300013€5275 – €5625€500
3360016€5900 – €6150€850
4388018€6350 – €6825€880
5450020€7000 – €7225€1030
6491021€7650 – €8150€1070

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Verder is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck Ellignies-Lez-Frasnes bekijk je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ellignies-Lez-Frasnes is 3495 kWh. Dit kan je zelf genereren met omstreeks 11 panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1975 kWh zijn dat er 7, voor 2900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3975 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde woningbezitters kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Ellignies-Lez-Frasnes?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ellignies-lez-frasnes

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Ellignies-Lez-Frasnes vergelijken? Door tips van onze adviseurs vergelijk jij in korte tijd een uitmuntende expert in je postcodegebied. Tal van installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de prijzen. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf expliciet jouw woning. Het type huis (plat & schuin) en de oriëntatie van het huis zijn cruciaal. Maak vervolgens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur biedt zo toepasbaar zonnepanelen advies in Ellignies-Lez-Frasnes.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Als laatste verstrekken zij de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit uw regio. Kijk verder dan de goedkoopste aanbieder, maar check ook de benodigde certificaten (bijvoorbeeld CE-keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur jij een huis en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden verschillende prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn scholen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost zo’n €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Eigen geld is is geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Ellignies-Lez-Frasnes op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Ellignies-Lez-Frasnes
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Ellignies-Lez-Frasnes een forfaitaire vergoeding – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Belgen die beschikken over een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!