Wattripont

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Wattripont? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en fiscaal aantrekkelijk. Geholpen door zonnepanelen bij je huis wek je in eigen beheer groene stroom op. Vanwege de dalende verkoopprijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Op basis van zonnepanelenvoordeel.be vind jij praktische details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Wattripont!

zonnepanelen installateur 7910
 • Lagere energiekost.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieHenegouwen
GemeenteFrasnes-Lez-Anvaing
Postcode79100
Gasverbruik23.410 kWh
Stroomverbruik kWh3505 kWh
Gemiddelde energierekening€176,40

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Wattripont september 2023

Een landelijke aankoopsubsidie is niet beschikbaar in België. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website energiesparen.be bekijk jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing. Is dit voor jou onduidelijk? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Wattripont
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een speciale lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4630), dan is jouw winst al gauw €574. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Op dat moment heb je geen recht op een terugleververgoeding voor dit overschot. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de ouderwetse tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (september 2023) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Wattripont komen doorgaans uit tussen de €4300 en €6400 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op zo’n 2860 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Eneco of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €715,00 (vergoeding september 2023). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Wattripont kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder tref jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117707€3500 – €4300€410
2292012€5175 – €5650€600
3320016€5950 – €6150€750
4416017€6525 – €6675€900
5435019€7050 – €7175€960
6496023€7475 – €7925€1100

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Wattripont ontdek je de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wattripont is 3505 kWh. Je hebt dus nodig plusminus 10 panelen van 325 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2850 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3875 kWh gaat het om 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Bijna alle klanten bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Wattripont?

Voor de installatie van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-wattripont

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Wattripont vergelijken? Met de uitleg die hierna komt vind je zonder problemen een uitstekende installateur in jouw eigen buurt. Veel leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer duidelijk het huis. Het soort huis (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn essentieel. Kies tevens een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Wattripont.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: naam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Dan is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Als laatste versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  In 4-5 dagen volgen er offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar wees scherp op de benodigde certificaten (je kunt denken aan RoHS certificaat, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn verscheidene interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere organisaties die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Huren kan al vanaf €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huur van de panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Wattripont op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Wattripont
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Wattripont een aanvullend distributienettarief – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor Vlamingen met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten fluctueren tussen de €90,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!