Arc-Ainières

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Arc-Ainières? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en je kunt er geld mee verdienen. Gebruikmakend van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Ten gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de speciale terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Via onze tool check jij bruikbare details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Arc-Ainières!

zonnepanelen installateur 7910
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • BTW terugvragen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteFrasnes-Lez-Anvaing
Postcode79100
Gasverbruik23.360 kWh
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€175,63

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Arc-Ainières april 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er jammer genoeg niet in België. In een aantal gemeenten vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op energiesparen.be tref jij de spelregels in de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing. Is de informatie niet te vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Arc-Ainières
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen tegen een lage rente een groene lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun woning energiezuiniger te maken. Val jij in deze categorie? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4580), dan loopt het voordeel al gauw op tot €568. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest injecteer je terug op het energienet. Daarvoor ontvang jeeen passende vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: deze klassieke mechanische meters worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een 5 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al vele tienduizenden woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Arc-Ainières komen doorgaans uit tussen de €4600 en €6000 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa om en nabij 2810 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en Pure Energie betaal je al snel €702,50 (prijs april 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Arc-Ainières kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf vind jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117307€3500 – €4250€430
2280013€5225 – €5825€500
3356015€6000 – €6050€725
4413016€6375 – €6725€900
5449019€7100 – €7200€1010
6488023€7650 – €8150€1100

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Arc-Ainières bekijk je of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Arc-Ainières is 3480 kWh. Dit staat voor zo’n 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3850 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. De doorsnee klanten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Arc-Ainières?

Voor PV-panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-arc-ainieres

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Arc-Ainières vergelijken? Geholpen door onze stappenplan kies jij moeiteloos een betrouwbare installateur in jouw streek. Tal van leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf duidelijk het huis. Het genre huis (plat + schuin) en de oriëntatie van het dak zijn cruciaal. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Arc-Ainières.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor weten wij hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste verzenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Na 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar bekijk ook de benodigde certificaten (je kunt denken aan Recyclage, IEC keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan verscheidene bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere bedrijven die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost zo’n €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag ligt vast, en loopt niet op.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is is geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Arc-Ainières op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Arc-Ainières
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Arc-Ainières een vergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €90,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!