Buissenal

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Buissenal? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en leveren ook nog eens euro’s op. Middels zonnepanelen bij je huis wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Wegens het financieel interessante plaatje, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn dak geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Geholpen door zonnepanelenvoordeel.be ontdek je accurate informatie aangaande zonnepanelen kopen in Buissenal!

zonnepanelen installateur 7911
 • Lagere energielasten.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Lange levensduur.

ProvincieHenegouwen
GemeenteFrasnes-Lez-Anvaing
Postcode79110
Gasverbruik23.420 kWh
Stroomverbruik kWh3510 kWh
Gemiddelde energierekening€176,56

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Buissenal september 2023

Een speciale subsidie is niet aan de orde in België. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek je wat de regels zijn in de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing. Is er niets over te lezen? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door middel van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Buissenal
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4640), dan pak je al snel €575. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt injecteer je terug op het energienet. In ruil ontvang je een vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de ouderwetse tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno september 2023. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen gunstig voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Buissenal schommelen tussen de €5400 en €6200 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen staat voor plusminus 2870 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta en Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €717,50 (vergoeding september 2023). Met goedkope zonnepanelen in Buissenal kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht tref jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118607€3575 – €4450€390
2294013€5000 – €5625€625
3340016€6000 – €6150€875
4392018€6300 – €6850€880
5440020€7075 – €7175€990
6491023€7600 – €8025€1050

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck Buissenal check je de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Buissenal is 3510 kWh. Je hebt dus nodig plusminus 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2975 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Buissenal?

Voor het leggen van PV-panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-buissenal

Installateur zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Buissenal vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder zoek jij snel en eenvoudig een deskundige monteur in de buurt. Verscheidene adviseurs hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar het tarief. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf duidelijk het huis. Het genre dak (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies ook een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf levert jou dan ook erkend zonnepanelen advies in Buissenal.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 5 dagen volgen er offertes van adviseurs uit de buurt. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar bekijk ook eventuele keurmerken (zoals IEC keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen diverse prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name bedrijven die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De kosten bedragen zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Veel spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Buissenal op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Buissenal
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Buissenal een vergoeding aan de distributienetbeheerder – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor mensen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!