Cordes

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Cordes? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en financieel interessant. Geholpen door de investering in zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Mede door de steeds gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Via deze website lees je praktische toelichtingen aangaande zonnepanelen kopen in Cordes!

zonnepanelen installateur 7910
 • Minder betalen voor stroom.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieHenegouwen
GemeenteFrasnes-Lez-Anvaing
Postcode79100
Gasverbruik23.380 kWh
Stroomverbruik kWh3490 kWh
Gemiddelde energierekening€175,94

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Cordes juni 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek je welke regelingen er zijn in de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing. Onduidelijke informatie? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Cordes
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren tegen een lage rente een groene lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4600), dan bedraagt het voordeel al snel €570. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je natuurlijk een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de klassieke mechanische tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, maar ook voor de portemonnee! Al ruim tienduizenden woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Cordes liggen tussen de €4800 en €6500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op plusminus 2830 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco en NLE betaal je hiervoor wel €707,50 (kosten juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Cordes kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht lees je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117508€3700 – €4275€410
2292011€5125 – €5600€675
3327016€5900 – €6075€725
4400017€6325 – €6650€930
5470019€7050 – €7175€980
6500022€7500 – €8175€1080

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Mede is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Cordes ontdek je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Cordes is 3490 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 10 panelen van 315 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2825 kWh moet je rekenen op 11, en voor 4000 kWh zijn dat 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. De meeste huizenbezitters kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Cordes?

Tijdens de montage van PV-panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-cordes

Een zonnepanelen-installateur vinden

Direkt zonnepanelen bedrijven in Cordes vergelijken? Door middel van de uitleg die hierna komt zoek jij in enkele stappen een professionele vakman in jouw streek. Verscheidene aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk het type woning. De huis-categorie (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Cordes.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte van experts uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (zoals bijv. ISO certificaat, VDE keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is zonnepanelen huren interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen nogal wat aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gymzalen die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost zo’n €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een grote som geld is niet meer aan de orde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Cordes op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Cordes
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Cordes een vergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar dit tarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €88,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!