Deinze

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Deinze? Zonnepanelen zijn duurzaam en fiscaal aantrekkelijk. Op basis van krachtige zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door o.a. de hogere wattpiek per zonnepaneel, de 6% BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is dit iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Middels onze vergelijker doorzoek je praktische adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Deinze!

zonnepanelen installateur 9800
 • Snelle terugverdientijd.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDeinze
Postcode98000
Gasverbruik22.720 kWh
Stroomverbruik kWh3360 kWh
Gemiddelde energierekening€170,27

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Deinze mei 2024

Een universele subsidieregeling is er helaas niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Deinze. Onduidelijke informatie? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Deinze is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Met de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Deinze
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een speciale lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4940), dan is het belastingvoordeel al gauw €612. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor ontvang je een passende vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de ouderwetse tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. In 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Al vele tienduizenden huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Deinze komen doorgaans uit tussen de €5400 en €5800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa om en nabij 2960 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Delta en/of Oxxio betaal je hiervoor wel €740,00 (prijs mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Deinze kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht ontdek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119808€3550 – €4450€410
2309011€5175 – €5875€550
3358015€5950 – €6175€800
4384017€6325 – €6800€950
5430020€7050 – €7225€1010
6515021€7625 – €7850€1080

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Deinze tref jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Deinze bedraagt 3360 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 10 panelen van 290 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1800 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2950 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3900 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. Meer dan 50% van de investeerders kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Deinze?

Voor zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-deinze

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Deinze vergelijken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt tref jij in een zeer korte periode een uitmuntende vakman in je woonplaats. De meeste leveranciers beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer de eigenschappen van de woning. De huis-categorie (plat of schuin) en de ligging van de woning zijn daarin van belang. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Deinze.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een week ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven uit de regio. Kijk verder dan de laagste prijs, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, Recyclage, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan allerlei rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan stadions die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De tarieven beginnen bij €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Voldoende eigen geld is dan ook geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Deinze op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Deinze
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Deinze een bijdrage – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen die beschikken over een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente