Zeveren

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Zeveren? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en men kan er flink door besparen. Door gebruik te maken van thuis geïnstalleerde zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Wegens de lagere prijs van de panelen, de 6% BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Op basis van deze pagina lees jij praktische gegevens m.b.t. zonnepanelen kopen in Zeveren!

zonnepanelen installateur 9800
 • Lagere energierekening.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDeinze
Postcode98000
Gasverbruik21.500 kWh
Stroomverbruik kWh3557,00272574176 kWh
Gemiddelde energierekening€169,62

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Zeveren april 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website energiesparen.be bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Deinze. Kom je er niet uit? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €800,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Deinze zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Zeveren
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens zonder hoge lasten een lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die oudere woningen aanmoedigt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4720), dan bedraagt het voordeel al snel €585. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil krijg je een redelijke vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor dit overschot. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: deze traditionele energiemeters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. De win is er niet alleen voor het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Al enkele honderdduizenden huizen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Zeveren liggen tussen de €4800 en €5500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen mondt uit in grofweg 2800 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Engie en/of NLE betaal je daarvoor ongeveer €700,00 (tarief april 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Zeveren bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118908€3650 – €4450€440
2290013€5125 – €5750€625
3338015€6000 – €6200€775
4385018€6525 – €6650€930
5447020€6950 – €7250€970
6503022€7475 – €7875€1060

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Zeveren ontdek jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zeveren bedraagt 3557,00272574176 kWh. Dit staat voor omstreeks 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1850 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2950 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3875 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Meer dan 50% van de woningbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen vallen veel minder op. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Zeveren?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-zeveren

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Zeveren vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan vind je moeiteloos een deskundige installateur in de regio. Sommige leveranciers bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijs. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer zo specifiek mogelijk de woning. Het type dak (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer ook een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Zeveren.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Zo weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Na uiterlijk een week ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de beste aanschafprijs, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan diverse prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name organisaties die het dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kan al vanaf €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huur van de panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een grote som geld is niet meer aan de orde.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Zeveren op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Zeveren
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Zeveren aanvullend capaciteitstarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €88,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!