Hansbeke

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Hansbeke? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en fiscaal aantrekkelijk. Aan de hand van een zonnepanelen-installatie wek je zelf energie op uit de zon. Door de lagere prijs van de panelen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door gebruik te maken van onze vergelijker ontdek je handige raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Hansbeke!

zonnepanelen installateur 9850
 • Lagere energiekost.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Los van de energieleverancier.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDeinze
Postcode98500
Gasverbruik21.590 kWh
Stroomverbruik kWh3559,81449330717 kWh
Gemiddelde energierekening€170,05

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Hansbeke september 2023

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. In verschillende gemeenten zien we een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be lees jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Deinze. Is dit voor jou onduidelijk? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Deinze zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Hansbeke
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens erg goedkoop een speciale lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4810), dan is het belastingvoordeel al gauw €596. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor ontvang je een passende vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de traditionele tellers gaan plaats maken voor slimme meters. De komende jaren volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al 500.000consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Hansbeke komen doorgaans uit tussen de €5000 en €5800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa ongeveer 2890 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €722,50 (kosten september 2023). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Hansbeke is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht lees jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118308€3475 – €4275€390
2281012€5300 – €5725€625
3330014€6000 – €6075€775
4384016€6475 – €6700€920
5433020€7000 – €7300€1030
6494022€7550 – €8050€1070

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Hansbeke ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hansbeke is 3559,81449330717 kWh. Hiervoor zijn benodigd plusminus 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1925 kWh gaan we uit van 7, voor 2925 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3975 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Bijna alle investeerders verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Hansbeke?

Voor het leggen van panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hansbeke

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Hansbeke vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder heb je in korte tijd een uitstekende leverancier in je postcodegebied. Diverse leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Specificeer de eigenschappen van het huis. Het type dak (plat + schuin) en de oriëntatie van het huis zijn relevant. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Hansbeke.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft uw voornaam + achternaam, tel. nr. en het mailadres. Hierdoor weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen uit uw regio. Pas op voor alleen de laagste offerte, maar vraag ook om relevante keurmerken (bijvoorbeeld RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen meerdere rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor stadions die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De kosten bedragen zo’n €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huur van de panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is dan ook geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hansbeke op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Hansbeke
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Hansbeke een netvergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningeigenaren met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!