Nevele

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Nevele? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en winstgevend. Middels zonnepanelen gericht op het zuiden wek je in eigen beheer groene stroom op. Door o.a. dalende kosten, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker check je accurate info m.b.t. zonnepanelen kopen in Nevele!

zonnepanelen installateur 9850
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Lange levensduur.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDeinze
Postcode98500
Gasverbruik21.620 kWh
Stroomverbruik kWh3560,75174916231 kWh
Gemiddelde energierekening€170,20

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Nevele oktober 2023

Een landelijke aankoopsubsidie is niet beschikbaar in België. In een aantal gemeenten vind je speciale premies en/of leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be tref je welke regelingen er zijn in de gemeente Deinze. Onduidelijke informatie? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Deinze kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Nevele
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren heel voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Val jij in deze categorie? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4840), dan pak je al snel €600. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het is een woning die 100% particulier is en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een soort vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: deze traditionele energiemeters worden ingeruild voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Al vele tienduizenden consumenten hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Nevele variëren tussen de €4800 en €6400 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in circa 2920 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en/of Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €730,00 (onkosten oktober 2023). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Nevele kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna vind jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118006€3575 – €4375€400
2292011€5250 – €5750€500
3333016€5975 – €6175€850
4380016€6325 – €6825€890
5459019€6900 – €7175€1020
6494022€7575 – €7800€1090

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Nevele bekijk je of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nevele bedraagt 3560,75174916231 kWh. Hiervoor heb je nodig zo’n 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1825 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2850 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3925 kWh gaat het om 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. De meeste bewoners geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Nevele?

Voor het laten leggen van panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-nevele

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Nevele vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt heb jij in korte tijd een goede monteur in jouw streek. Het merendeel van de leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op het tarief. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk het type woning. De woning-categorie (schuin + plat) en de ligging van de woning zijn relevant. Maak tevens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige levert jou dan ook erkend zonnepanelen advies in Nevele.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Daardoor is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Vervolgens verzenden zij de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van experts uit de regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar let ook op de benodigde certificaten (denk aan RoHS certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn verscheidene duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan stadions die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kan al vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De totale huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Nevele op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Nevele
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Nevele een vergoeding aan de distributienetbeheerder – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor Belgen met de terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!