Kruisem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Kruisem? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en winstgevend. Door thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Ten gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn dak geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? D.m.v. deze website bekijk je veelzijdige adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Kruisem!

zonnepanelen installateur 9770
 • Makkelijk geld besparen.
 • Zet het milieu op 1.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteKruisem
Postcode97700
Gasverbruik22.700 kWh
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€169,96

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Kruisem mei 2024

Een landelijke subsidiepot bestaat niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be vind jij wat de regels zijn in de gemeente Kruisem. Kan je hier niets over vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Kruisem zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door middel van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Kruisem
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens extra goedkoop een speciale lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4920), dan pak je al snel €610. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je weer terug injecteren aan het net. In ruil ontvang je een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dit geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de “ouderwetse” tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. De win is er niet alleen voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Al tienduizenden huizen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Kruisem variëren tussen de €4600 en €6000 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op plusminus 2940 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Essent of Pure Energie betaal je al snel €735,00 (kosten mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Kruisem kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna ontdek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118406€3675 – €4325€400
2285011€5200 – €5900€650
3331014€5950 – €6250€725
4393016€6375 – €6850€880
5438020€7025 – €7175€980
6508022€7625 – €8050€1110

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Kruisem ontdek jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kruisem is 3350 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3800 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Meer dan 50% van de huizenbezitters installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Kruisem?

Bij het installeren van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-kruisem

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Kruisem vergelijken? Door middel van onderstaande tips vergelijk jij zonder problemen een deskundige aanbieder in je postcodegebied. Sommige specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de tarieven. Let ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk het soort woning. De huis-categorie (plat + schuin) en de ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Kruisem.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap verzenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de voordeligste tarieven, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. Recyclage, CE-keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn diverse interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn clubhuizen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De tarieven beginnen bij €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Kruisem op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Kruisem
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Kruisem een netvergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met pv-panelen met de terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomJij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €95,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente