Horebeke

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Horebeke? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en besparen je geld. Aan de hand van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelfstandig duurzame stroom op. Wegens de dalende prijzen van de panelen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de welbekende terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door middel van onze tool tref jij actuele informatie aangaande zonnepanelen kopen in Horebeke!

zonnepanelen installateur 9667
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteHorebeke
Postcode96670
Gasverbruik22.660 kWh
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€169,34

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Horebeke mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. In een aantal gemeenten vind je regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be tref je wat er precies mogelijk is in de gemeente Horebeke. Is dit voor jou onduidelijk? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Horebeke kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Horebeke
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren met een interessante rente een speciale lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4880), dan pak je al snel €605. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit krijg je natuurlijk een vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de traditionele tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden woningen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Horebeke zitten vaak tussen de €4800 en €5500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen mondt uit in ongeveer 2900 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Essent en/of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €725,00 (kosten mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Horebeke bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder doorzoek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120706€3475 – €4475€410
2303012€5000 – €5725€500
3325015€6075 – €6150€850
4407016€6350 – €6725€880
5462019€7050 – €7200€960
6519021€7400 – €8050€1100

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Horebeke achterhaal je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Horebeke bedraagt 3330 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1925 kWh zijn dat er circa 8, voor 2875 kWh gaat het om 11, en voor 3875 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. De doorsnee bewoners kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen zijn breed inzetbaar. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Horebeke?

Puur voor zonnepanelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-horebeke

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Horebeke vergelijken? Aan de hand van tips van onze adviseurs kies jij zonder problemen een goede specialist in de regio. Diverse adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer de eigenschappen van het huis. Het type huis (schuin + plat) en de focus-richting van de woning zijn relevant. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Horebeke.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Daardoor is het helder hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend zenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten uit uw regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar check ook certificering (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, ISO certificaat, Recyclage, IEC keurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Goed om te weten: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen vele aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De tarieven beginnen bij €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huur van de panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Horebeke op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Horebeke
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Horebeke een distributienettarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met de terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente