Merendree

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Merendree? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en leveren ook nog eens euro’s op. Door gebruik te maken van zonnepanelen bij je huis wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door gunstigere prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de welbekende terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek je handige informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Merendree!

zonnepanelen installateur 9850
 • Lagere energierekening.
 • Goed voor het milieu.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDeinze
Postcode98500
Gasverbruik21.610 kWh
Stroomverbruik kWh3560,43933054393 kWh
Gemiddelde energierekening€170,15

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Merendree oktober 2023

Een landelijke subsidiepot bestaat niet in België. In sommige gemeenten zijn er duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op energiesparen.be ontdek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Deinze. Is er niets over te lezen? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit scheelt je zo €800,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Deinze zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Merendree
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten extra voordelig een krediet kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4830), dan is het voordeel al snel €599. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het is een woning die 100% particulier is en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de klassieke mechanische tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al 500.000gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Merendree zitten vaak tussen de €5000 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in genereert pak ‘m beet 2910 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Essent en Vandebron betaal je daarvoor zo’n €727,50 (kosten oktober 2023). Door goedkope zonnepanelen in Merendree bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder lees je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117608€3425 – €4350€430
2287011€5175 – €5725€675
3339014€6025 – €6275€875
4386016€6550 – €6675€950
5450020€7075 – €7225€1000
6518022€7700 – €8150€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Merendree ontdek je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Merendree is 3560,43933054393 kWh. Dit kan je zelf genereren met circa 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 2000 kWh moet je rekenen op 8, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. Veel investeerders kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Merendree?

Voor de installatie van PV-panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-merendree

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Merendree vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan tref jij binnen enkele minuten een uitmuntende specialist in jouw streek. Het merendeel van de bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de tarieven. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf het soort huis. De huis-categorie (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Merendree.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om je voor- en achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Op die manier komen we erachter hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste verzenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar vraag ook om eventuele keurmerken (zoals VDE keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn verschillende prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere bedrijven die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kan al vanaf €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Veel spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Merendree op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Merendree
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Merendree verplichte kost – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor consumenten met de terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!