Bachte-Maria-Leerne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Bachte-Maria-Leerne? Zonnepanelen zijn duurzaam en besparen je geld. Op basis van zonnepanelen bij je huis wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Dankzij de lagere prijs van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Gebruikmakend van onze vergelijker doorzoek je omvangrijke raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Bachte-Maria-Leerne!

zonnepanelen installateur 9800
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • BTW terugvragen.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDeinze
Postcode98000
Gasverbruik21.420 kWh
Stroomverbruik kWh3554,50337679473 kWh
Gemiddelde energierekening€169,23

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Bachte-Maria-Leerne september 2023

Een universele subsidieregeling is er helaas niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente Deinze. Onduidelijke informatie? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Deinze kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Bachte-Maria-Leerne
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten tegen een lage rente een lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er bestaat een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Op de aanschaf van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4640), dan bedraagt het voordeel al snel €575. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor krijg je een gepaste vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In die situatie krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de “ouderwetse” tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. De komende jaren volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met 4 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden huizen zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Bachte-Maria-Leerne fluctueren tussen de €4600 en €5800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor zo’n 2720 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Delta en Pure Energie betaal je hiervoor wel €680,00 (prijspeil september 2023). Op basis van goedkope zonnepanelen in Bachte-Maria-Leerne kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf ontdek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119907€3700 – €4325€390
2309011€5150 – €5700€650
3340016€6050 – €6125€775
4415018€6500 – €6600€890
5442020€7025 – €7125€960
6485022€7400 – €7825€1110

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Bachte-Maria-Leerne lees jij of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bachte-Maria-Leerne bedraagt 3554,50337679473 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pak ‘m beet 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1850 kWh gaan we uit van 7, voor 3000 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3900 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type PV-panelen vallen veel minder op. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Bachte-Maria-Leerne?

Voor de installatie van PV-panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bachte-maria-leerne

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Bachte-Maria-Leerne vergelijken? D.m.v. tips van onze adviseurs heb jij in een zeer korte periode een erkende aanbieder in jouw streek. Verscheidene aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer zo specifiek mogelijk de woning. Het type dak (plat of schuin) en de focus-richting van het dak zijn relevant. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Bachte-Maria-Leerne.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn achternaam, voornaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Na zo’n 5 werkdagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar vraag ook om de benodigde certificaten (voorbeelden zijn Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen meerdere interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan scholen die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Beschikbaar vanaf €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huur van de panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bachte-Maria-Leerne op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Bachte-Maria-Leerne
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Bachte-Maria-Leerne een bijdrage – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €86,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!