Poesele

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Poesele? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en men kan er flink door besparen. D.m.v. de zonnepanelen van tegenwoordig wek je in eigen beheer groene stroom op. Dankzij gunstigere prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door middel van de zonnepanelen-vergelijker tref je toepasbare tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Poesele!

zonnepanelen installateur 9850
 • Minder betalen voor stroom.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDeinze
Postcode98500
Gasverbruik21.630 kWh
Stroomverbruik kWh3561,06416778069 kWh
Gemiddelde energierekening€170,25

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Poesele juni 2024

Een speciale subsidie is er niet meer in België. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be check jij wat de regels zijn in de gemeente Deinze. Kan je het niet vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Deinze is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Poesele
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten zonder hoge lasten een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun woning energiezuiniger te maken. Voor zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4850), dan pak je al snel €601. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil krijg je natuurlijk een vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In die situatie ontvang je geen extra terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de klassieke mechanische tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Poesele liggen tussen om en nabij de €4600 en €6900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen mondt uit in plusminus 2930 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Essent of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €732,50 (onkosten juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Poesele bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna tref jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118308€3475 – €4250€440
2300011€5150 – €5675€675
3321016€6075 – €6100€700
4420018€6500 – €6625€940
5446019€7000 – €7275€960
6489023€7475 – €7950€1090

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Poesele vind je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Poesele is 3561,06416778069 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig omstreeks 10 zonnepanelen van 300 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1900 kWh zijn dat er circa 8, voor 2850 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. De gemiddelde woningbezitters kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien vinden we dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen vallen veel minder op. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Poesele?

Tijdens de montage van zonnepanelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-poesele

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Poesele vergelijken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan tref je in enkele stappen een goede expert in je woonplaats. Sommige aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf het soort woning. Het soort dak (schuin of plat) en de ligging van de woning zijn van groot belang. Maak vervolgens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert geeft jou dan uitstekend zonnepanelen advies in Poesele.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen volgt er een transparante offerte van installateurs met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar bekijk ook eventuele keurmerken (zoals bijv. VDE keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Goed om te weten: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen diverse interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor verenigingen die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Huren kan al vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Poesele op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Poesele
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Poesele verplichte kost – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor consumenten waar sprake is van een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomZij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €89,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!