Grammene

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Grammene? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en hebben een prima rendement. Met innovatieve zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Omwille van de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door zonnepanelenvoordeel.be check je accurate adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Grammene!

zonnepanelen installateur 9800
 • Snelle terugverdientijd.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDeinze
Postcode98000
Gasverbruik21.440 kWh
Stroomverbruik kWh3555,12821403149 kWh
Gemiddelde energierekening€169,32

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Grammene oktober 2023

Een landelijke subsidiepot is niet beschikbaar in België. In verschillende gemeenten zien we speciale premies en/of leningen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Deinze. Is de informatie niet te vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Deinze zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Grammene
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten heel voordelig een groene lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4660), dan bedraagt het voordeel al snel €578. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor ontvang je natuurlijk een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In die situatie ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de ouderwetse tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Grammene liggen tussen om en nabij de €4000 en €6300 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op grofweg 2740 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta of NLE staat dit al gauw gelijk aan €685,00 (kosten oktober 2023). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Grammene is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder check jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117307€3475 – €4375€420
2294011€5125 – €5650€650
3324014€5975 – €6200€750
4387016€6475 – €6800€940
5465019€6975 – €7275€960
6488023€7400 – €7975€1060

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Grammene achterhaal je of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Grammene is 3555,12821403149 kWh. Hiervoor heb je nodig zo’n 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 2000 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2800 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Bijna alle woningbezitters bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Grammene?

Puur voor zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-grammene

Installateur zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Grammene vergelijken? Door de adviezen van onze specialisten heb jij zonder problemen een deskundige vakman in jouw omgeving. Sommige bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijzen. Let ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk duidelijk de woning. De huis-categorie (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf geeft jou dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Grammene.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Hierdoor komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgen er offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de laagste prijs, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed om te weten: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien meerdere interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost zo’n €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet nodig.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Grammene op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Grammene
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Grammene verplichte kost – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Vlamingen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik dit betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!