Kluisbergen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Kluisbergen? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en hebben een prima rendement. Gebruikmakend van de investering in zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Vanwege de lagere prijs van de panelen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de interessante terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door middel van deze pagina check je handige info m.b.t. zonnepanelen kopen in Kluisbergen!

zonnepanelen installateur 9690
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Lange levensduur.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteKluisbergen
Postcode96900
Gasverbruik22.680 kWh
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€169,65

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Kluisbergen mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet aan de orde in België. Wel bestaan er gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website energiesparen.be vind jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Kluisbergen. Is dit voor jou onduidelijk? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Kluisbergen zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Kluisbergen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten erg goedkoop een krediet kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun woning energiezuiniger te maken. Voor het installeren van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4900), dan is jouw winst al gauw €607. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je weer terug injecteren aan het net. Hiervoor ontvang je een soort vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de “ouderwetse” tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al 500.000gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Kluisbergen fluctueren tussen de €5000 en €5800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen mondt uit in pakweg 2920 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta en/of NLE betaal je daarvoor ongeveer €730,00 (vergoeding mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Kluisbergen bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder vind je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117507€3650 – €4350€380
2299012€5225 – €5850€500
3321016€5900 – €6175€725
4380017€6525 – €6600€920
5444019€6900 – €7275€960
6513022€7625 – €8175€1060

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Verder is een hellingshoek van 35 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Kluisbergen vind jij of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kluisbergen is 3340 kWh. Dit staat voor omstreeks 11 panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1875 kWh gaat het om 7, voor 2800 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3925 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Bijna alle mensen kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn breed inzetbaar. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Kluisbergen?

Tijdens de montage van panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-kluisbergen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Kluisbergen vergelijken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten vergelijk je binnen enkele minuten een uitstekende specialist in jouw streek. Verscheidene adviseurs bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijs. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Detailleer het soort woning. Het type dak (plat & schuin) en de focus-richting van het huis zijn van groot belang. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Kluisbergen.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Op die manier is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Aansluitend ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte van adviseurs uit de omgeving. Let niet alleen op de laagste prijs, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen vele interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name ondernemingen die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Huren kan al vanaf €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Kluisbergen op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Kluisbergen
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Kluisbergen een capaciteitstarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningeigenaren die beschikken over een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €90,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente