Vosselare

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Vosselare? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en hebben een prima rendement. Geholpen door de zonnepanelen van tegenwoordig wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Ten gevolg van dalende kosten, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de speciale terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan het ook op mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Op basis van de zonnepanelen-vergelijker lees jij uitgebreide toelichtingen aangaande zonnepanelen kopen in Vosselare!

zonnepanelen installateur 9850
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Diverse erkende installateurs.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDeinze
Postcode98500
Gasverbruik21.640 kWh
Stroomverbruik kWh3561,37658639907 kWh
Gemiddelde energierekening€170,30

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Vosselare september 2023

Een universele subsidieregeling is er niet meer in België. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be doorzoek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Deinze. Kan je het niet vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Deinze bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Vosselare
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4860), dan is het voordeel al snel €602. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je een passende vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit overschot. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de traditionele tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Al honderdduizenden investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Vosselare zitten vaak tussen de €4400 en €6400 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in pakweg 2940 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Engie en Powerpeers betaal je hiervoor wel €735,00 (vergoeding september 2023). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Vosselare is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder check je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117107€3600 – €4425€430
2308012€5225 – €5800€500
3323015€5975 – €6075€700
4402017€6500 – €6850€900
5438020€7050 – €7275€990
6510022€7650 – €8075€1100

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Vosselare bekijk jij of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vosselare is 3561,37658639907 kWh. Dit staat voor grofweg 10 panelen van 300 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1950 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2925 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3825 kWh zijn dat 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. Bijna alle investeerders prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook vind je dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Vosselare?

Voor panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-vosselare

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Vosselare vergelijken? Geholpen door onze stappenplan vind jij vandaag nog een professionele monteur in je postcodegebied. Het merendeel van de adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Specificeer de aard van het huis. Het genre dak (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn goede voorbeelden. Maak ook een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van uitstekend zonnepanelen advies in Vosselare.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn naam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Op die manier weten we hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de scherpste aanbieder, maar check ook certificaten en keurmerken (zoals ISO certificaat, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn panelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan verschillende bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor bedrijven die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kan al vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een grote som geld is is geen voorwaarde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Vosselare op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Vosselare
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Vosselare aanvullend capaciteitstarief – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met pv-panelen met de terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!