Walcourt

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Walcourt? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en goed voor de portemonnee. Met innovatieve zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Mede door dalende kosten, de 6% BTW regeling en de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Aan de hand van deze website doorzoek je samengestelde aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Walcourt!

zonnepanelen installateur 5650
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Los van de energieleverancier.
 • Lange levensduur.

ProvincieNamen
GemeenteWalcourt
Postcode56500
Gasverbruik20.470 kWh
Stroomverbruik kWh3435 kWh
Gemiddelde energierekening€162,58

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Walcourt juni 2024

Een universele subsidieregeling is er niet meer in België. In een aantal gemeenten vind je een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be tref jij welke regelingen er zijn in de gemeente Walcourt. Geen resultaten? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Walcourt zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door middel van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Walcourt
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren erg goedkoop een speciale lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4940), dan loopt het voordeel al gauw op tot €612. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet een 100% prive-woning zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een redelijke vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de traditionele tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Al tienduizenden gezinnen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (juni 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Walcourt zitten vaak tussen de €4500 en €6500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen resulteert in pak ‘m beet 2760 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en/of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €690,00 (vergoeding juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Walcourt kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna doorzoek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119008€3600 – €4275€430
2276011€5175 – €5700€550
3347016€6050 – €6275€725
4381016€6375 – €6850€890
5440019€7000 – €7150€1000
6494023€7675 – €7825€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Eveneens is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Walcourt check jij of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Walcourt bedraagt 3435 kWh. Hiervoor zijn benodigd rond de 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3850 kWh zijn dat 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De gemiddelde mensen kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook vinden we dunne-film panelen. Dit type panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Walcourt?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-walcourt

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Walcourt vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten vergelijk je snel en eenvoudig een betrouwbare leverancier in jouw streek. Een aantal adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer het type woning. Het type dak (schuin + plat) en de oriëntatie van de woning zijn relevant. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert geeft jou dan professioneel zonnepanelen advies in Walcourt.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, tel. nr. en een e-mailadres. Op die manier weten we hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Vervolgens verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit uw regio. Er is meer dan alleen de scherpste prijs, maar check ook op certificering (bijvoorbeeld IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn allerlei interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gebouwendie het dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De tarieven beginnen bij €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge instapprijs is dan ook geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Walcourt op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Walcourt
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Walcourt verplichte kost – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor mensen met een zogenaamde terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente