Tarcienne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Tarcienne? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en financieel interessant. Door zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelfstandig duurzame stroom op. Ten gevolg van dalende kosten, de 6% BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker vind je omvangrijke details over zonnepanelen kopen in Tarcienne!

zonnepanelen installateur 5651
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieNamen
GemeenteWalcourt
Postcode56510
Gasverbruik23.380 kWh
Stroomverbruik kWh3590 kWh
Gemiddelde energierekening€178,19

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Tarcienne juli 2024

Een speciale subsidie is er helaas niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Walcourt. Kan je hier niets over vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Walcourt is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Middels de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Tarcienne
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4350), dan pak je al snel €539. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je een gepaste vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: deze traditionele energiemeters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. In 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al honderdduizenden huizen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Tarcienne zitten vaak tussen de €4800 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa om en nabij 2930 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Eneco en Oxxio betaal je daarvoor zo’n €732,50 (onkosten juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Tarcienne is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna tref je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119407€3550 – €4375€430
2273012€5225 – €5700€550
3335015€6050 – €6250€850
4416017€6450 – €6775€950
5446019€6950 – €7200€1030
6520021€7700 – €7850€1080

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Tarcienne bekijk jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tarcienne is 3590 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 11 panelen van 325 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1925 kWh gaan we uit van 8, voor 2875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3900 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de huizenbezitters installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Tarcienne?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw woning is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-tarcienne

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Tarcienne vergelijken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt zoek je moeiteloos een uitstekende expert in jouw streek. Diverse adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Schets zo concreet mogelijk de woning. Het soort dak (schuin en/of plat) en de focus-richting van het huis zijn daarin van belang. Selecteer ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Tarcienne.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens zenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 7 dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar let ook op de benodigde certificaten (je kunt denken aan RoHS certificaat, Recyclage, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan vele rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn stadions die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De kosten bedragen zo’n €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom van de pv-panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Tarcienne op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Tarcienne
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Tarcienne een aanvullend distributienettarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen die beschikken over een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!