Rochefort

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Rochefort? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en winstgevend. Door gebruik te maken van zonnepanelen op het dak wek je zelf schone energie op. Dankzij dalende kosten, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van deze pagina lees je toepasbare gegevens aangaande zonnepanelen kopen in Rochefort!

zonnepanelen installateur 5580
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Goed voor het milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieNamen
GemeenteRochefort
Postcode55800
Gasverbruik20.410 kWh
Stroomverbruik kWh3405 kWh
Gemiddelde energierekening€161,65

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Rochefort juni 2024

Een speciale subsidie is er jammer genoeg niet in België. In sommige gemeenten zijn er energiepremies of speciale groene leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be lees je wat de regels zijn in de gemeente Rochefort. Is er niets over te lezen? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Rochefort kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Met de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Rochefort
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen tegen een gunstige rente een krediet kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Val jij in deze categorie? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4880), dan loopt het voordeel al gauw op tot €605. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, injecteer je terug op het energienet. Daarvoor ontvang jeeen passende vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment krijg je nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingeruild voor slimme meters. De komende jaren volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe lager de investering. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Rochefort variëren tussen de €5100 en €6800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op pak ‘m beet 2700 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Delta of Oxxio betaal je al snel €675,00 (kosten juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Rochefort kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht lees jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117207€3525 – €4250€400
2294011€5025 – €5650€650
3337016€6100 – €6050€825
4385016€6350 – €6625€930
5436020€7025 – €7150€1030
6496022€7600 – €8125€1040

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Rochefort vind je de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rochefort is 3405 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig rond de 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1850 kWh zijn dat er 7, voor 3000 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3825 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. Meer dan 50% van de bewoners kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Rochefort?

Voor het laten leggen van zonnepanelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-rochefort

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Rochefort vergelijken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten vergelijk je snel en eenvoudig een uitstekende expert in je woonplaats. Een aantal installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk zo concreet mogelijk het huis. Het type huis (schuin of plat) en de ligging van het huis zijn van groot belang. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Rochefort.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Daardoor komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap versturen ze de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van experts die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen meerdere duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan ondernemingen die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost zo’n €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huur van de panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is is geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Rochefort op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Rochefort
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Rochefort verplichte kost – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €87,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente