Chastrès

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Chastrès? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en hebben een prima rendement. Door gebruik te maken van een zonnepanelen-installatie is het mogelijk eigen energie te genereren. Door de hogere wattpiek per zonnepaneel, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Via deze pagina vind je samengestelde toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Chastrès!

zonnepanelen installateur 5650
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Duurzame investering.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieNamen
GemeenteWalcourt
Postcode56500
Gasverbruik23.260 kWh
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€176,34

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Chastrès juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) ontdek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Walcourt. Kom je er niet uit? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €900,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Walcourt zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Chastrès
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren met een lage rente een krediet kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4980), dan bedraagt het voordeel al snel €617. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. In ruil krijg je een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In die situatie krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de traditionele tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. De komende jaren volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel gecompenseerd wordt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen gunstig voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Al enkele honderdduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Chastrès zitten vaak tussen de €4900 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op grofweg 2810 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Engie of Pure Energie betaal je hiervoor wel €702,50 (tarief juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Chastrès kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf tref je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
121007€3425 – €4475€400
2298012€5275 – €5900€625
3337015€6000 – €6175€700
4411018€6350 – €6775€940
5451020€6900 – €7250€960
6506023€7525 – €7975€1050

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Chastrès ontdek jij of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Chastrès bedraagt 3530 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 12 panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 3000 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3900 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. De gemiddelde huizenbezitters kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Chastrès?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-chastres

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Chastrès vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt zoek je binnen enkele minuten een goede installateur in jouw eigen buurt. Verschillende leveranciers bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Schets het soort huis. Het genre dak (plat en/of schuin) en de focus-richting van de woning zijn hierin van enorm belang. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Chastrès.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Daardoor weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar bekijk ook de benodigde certificaten (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is zonnepanelen huren interessant?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen meerdere aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kan al vanaf €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is is geen vereiste.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Chastrès op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Chastrès
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Chastrès een netvergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen die beschikken over een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG maakt dit wat duidelijker: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten fluctueren tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!