Fontenelle

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Fontenelle? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en goed voor de portemonnee. Door middel van zonnepanelen bij je huis wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Omwille van het financieel interessante plaatje, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het overal mogelijk? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door gebruik te maken van onze vergelijker ontdek je veelzijdige adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Fontenelle!

zonnepanelen installateur 5650
 • Makkelijk geld besparen.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieNamen
GemeenteWalcourt
Postcode56500
Gasverbruik23.280 kWh
Stroomverbruik kWh3540 kWh
Gemiddelde energierekening€176,65

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Fontenelle april 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet meer in België. Wel bestaan er gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door gebruik te maken van energiesparen.be bekijk jij de spelregels in de gemeente Walcourt. Onduidelijke informatie? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Walcourt kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Fontenelle
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens tegen een gunstige rente een speciaal type lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun woning energiezuiniger te maken. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€5000), dan pak je al snel €620. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet een 100% prive-woning zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terug op het net injecteren. Voor deze elektriciteit ontvang je een gepaste vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de traditionele tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Al honderdduizenden investeerders wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Fontenelle liggen tussen om en nabij de €4100 en €6000 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen genereert pakweg 2830 kWh stroom. Bij een maatschappij als Energiedirect of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €707,50 (tarieven april 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Fontenelle kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder doorzoek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117906€3525 – €4325€410
2298013€5125 – €5750€675
3320016€5975 – €6150€775
4420018€6425 – €6725€940
5443020€6900 – €7225€990
6506023€7475 – €8000€1060

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Fontenelle zie je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Fontenelle bedraagt 3540 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1900 kWh zijn dat er circa 7, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3975 kWh zijn dat 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Meer dan de helft van de investeerders bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens zijn er dunne-film panelen. Dit type PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Fontenelle?

Voor het plaatsen van PV-panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-fontenelle

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Fontenelle vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten kies je moeiteloos een professionele monteur in de buurt. Het merendeel van de bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijzen. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf de karakteristieken van de woning. Het soort huis (schuin & plat) en de ligging van het dak zijn relevant. Selecteer ook een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Fontenelle.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Dan is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  In een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen uit uw regio. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar let ook op certificaten en keurmerken (zoals RoHS certificaat, Recyclage, ISO certificaat, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan verscheidene prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan organisaties die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost om en nabij de €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen vereiste.
 • Of denk aan een meer collectief project. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Fontenelle op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Fontenelle
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Fontenelle een forfaitaire vergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen die beschikken over een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!