Vogenée

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Vogenée? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en hebben een prima rendement. Dankzij het zonnepanelen-systeem kan je zelf stroom opwekken. Door de dalende verkoopprijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is dit iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? D.m.v. deze website ontdek jij accurate informatie die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Vogenée!

zonnepanelen installateur 5650
 • Makkelijk geld besparen.
 • Groene investering.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieNamen
GemeenteWalcourt
Postcode56500
Gasverbruik23.310 kWh
Stroomverbruik kWh3555 kWh
Gemiddelde energierekening€177,11

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Vogenée juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. In verschillende gemeenten zien we energiepremies of speciale groene leningen. Op energiesparen.be vind jij welke regelingen er zijn in de gemeente Walcourt. Kan je hier niets over vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Walcourt zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Vogenée
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen met een interessante rente een krediet kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Val jij in deze categorie? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€5030), dan loopt het voordeel al gauw op tot €624. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet een 100% prive-woning zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot injecteer je terug op het energienet. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een gepaste vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit gaat wel veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Vogenée schommelen tussen de €4300 en €6600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in grofweg 2860 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Essent of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €715,00 (prijspeil juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Vogenée is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder lees je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120506€3650 – €4325€420
2308013€5250 – €5825€525
3348015€5975 – €6125€750
4415016€6375 – €6775€910
5448020€6950 – €7150€1030
6496021€7450 – €8175€1070

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Vogenée lees jij de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vogenée is 3555 kWh. Hiervoor heb je nodig rond de 11 panelen van 285 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1975 kWh gaat het om 7, voor 2875 kWh zijn dat er 11, en voor 4000 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. De meeste klanten kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Vogenée?

Voor het leggen van panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-vogenee

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Vogenée vergelijken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt heb jij moeiteloos een deskundige vakman in jouw streek. Een aantal bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de tarieven. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf de eigenschappen van het huis. Het type woning (schuin + plat) en de oriëntatie van de woning zijn cruciaal. Selecteer ook een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige biedt zo interessant zonnepanelen advies in Vogenée.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend ontvang je de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In een week ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar let ook op certificaten en keurmerken (zoals VDE keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien verschillende prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name bedrijven die het dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Beschikbaar vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Veel spaargeld is dan ook geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Vogenée op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Vogenée
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Vogenée een distributienettarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor Belgen met de terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG is duidelijk: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €90,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!