Cerfontaine

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Cerfontaine? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en leveren ook nog eens euro’s op. Aan de hand van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Ten gevolg van de dalende prijzen van de panelen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de speciale terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met behulp van onze vergelijker doorzoek jij samengestelde toelichtingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Cerfontaine!

zonnepanelen installateur 5630
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Groene investering.
 • Los van de energieleverancier.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieNamen
GemeenteCerfontaine
Postcode56300
Gasverbruik20.450 kWh
Stroomverbruik kWh3425 kWh
Gemiddelde energierekening€162,27

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Cerfontaine mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op energiesparen.be bekijk jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Cerfontaine. Is dit voor jou onduidelijk? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Cerfontaine zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Met de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Cerfontaine
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens extra voordelig een krediet kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4920), dan loopt het voordeel al gauw op tot €610. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert injecteer je terug op het energienet. In ruil ontvang je een vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In die situatie krijg je nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Vermoedelijk blijft dit niet zo: deze klassieke mechanische meters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim honderdduizenden huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Cerfontaine schommelen tussen de €4100 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa grofweg 2740 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en/of Oxxio betaal je hiervoor wel €685,00 (prijspeil mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Cerfontaine kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118906€3625 – €4450€390
2292012€5100 – €5775€675
3340014€5925 – €6225€700
4385018€6500 – €6600€940
5456020€7050 – €7125€990
6503023€7575 – €8000€1110

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Tevens is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Cerfontaine check jij of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Cerfontaine is 3425 kWh. Hiervoor heb je nodig om en nabij 12 pv-panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2950 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de consumenten prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Cerfontaine?

Voor het laten leggen van panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-cerfontaine

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Cerfontaine vergelijken? Door middel van de uitleg die hierna komt vind je zonder problemen een uitstekende installateur in jouw streek. Tal van aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk de eigenschappen van de woning. Het genre huis (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn van groot belang. Maak vervolgens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Cerfontaine.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Vandaar weten we hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Nadien versturen ze de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen volgen er offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld Recyclage, IEC keurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Goed om te weten: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien allerlei duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name scholen die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Beschikbaar vanaf €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • Het maandelijkse bedrag wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is is geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Cerfontaine op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Cerfontaine
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Cerfontaine een bijdrage – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG is duidelijk: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente