Yves-Gomezée

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Yves-Gomezée? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en fiscaal aantrekkelijk. Met zonnepanelen op het dak wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Gezien de hogere wattpiek per zonnepaneel, de royale 6%-BTW constructie, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat is het rendement na 10 jaar? D.m.v. deze pagina lees je uitgebreide adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Yves-Gomezée!

zonnepanelen installateur 5650
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • BTW terugvragen.

ProvincieNamen
GemeenteWalcourt
Postcode56500
Gasverbruik23.320 kWh
Stroomverbruik kWh3560 kWh
Gemiddelde energierekening€177,27

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Yves-Gomezée juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. Verscheidene gemeenten werken met speciale premies en/of leningen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be check je de spelregels in de gemeente Walcourt. Kan je hier niets over vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Walcourt bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Yves-Gomezée
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten extra goedkoop een speciaal type lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€5040), dan is het belastingvoordeel al gauw €625. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest injecteer je terug op het energienet. Hiervoor krijg je natuurlijk een vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met 5 procent rente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Yves-Gomezée komen doorgaans uit tussen de €5400 en €6100, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen mondt uit in grofweg 2870 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Essent en NLE betaal je al snel €717,50 (prijs juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Yves-Gomezée kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder tref je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118907€3525 – €4200€430
2280011€5175 – €5850€625
3330014€6000 – €6025€750
4405018€6450 – €6625€940
5445020€6925 – €7200€1000
6486022€7600 – €8075€1070

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Yves-Gomezée lees jij of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Yves-Gomezée bedraagt 3560 kWh. Je hebt dus nodig circa 11 panelen van 325 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3950 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De doorsnee klanten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Yves-Gomezée?

Bij het installeren van zonnepanelen op het huis is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-yves-gomezee

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Yves-Gomezée vergelijken? Met behulp van tips van onze adviseurs vergelijk je binnen enkele minuten een deskundige installateur in jouw omgeving. Verschillende aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de offerteprijs. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer expliciet het huis. Het genre huis (schuin + plat) en de geografische ligging van de woning zijn essentieel. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Yves-Gomezée.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Dan komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend verzenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Na uiterlijk een week krijg je persoonlijke offertes van deskundigen uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar wees scherp op certificering (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed om te weten: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen verscheidene mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan verenigingen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost om en nabij de €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huur van de panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een grote som geld is is geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Yves-Gomezée op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Yves-Gomezée
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Yves-Gomezée verplichte kost – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen die beschikken over een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten fluctueren tussen de €85,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!