Thy-Le-Château

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Thy-Le-Château? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en fiscaal aantrekkelijk. Met behulp van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Ten gevolg van de dalende verkoopprijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is dit iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van deze website ontdek jij uitgebreide details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Thy-Le-Château!

zonnepanelen installateur 5651
 • Lagere energierekening.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Lange levensduur.

ProvincieNamen
GemeenteWalcourt
Postcode56510
Gasverbruik23.390 kWh
Stroomverbruik kWh3595 kWh
Gemiddelde energierekening€178,35

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Thy-Le-Château juli 2024

Een landelijke subsidiepot is niet beschikbaar in België. Verscheidene gemeenten werken met energiepremies of speciale groene leningen. Op energiesparen.be lees jij de spelregels in de gemeente Walcourt. Kan je hier niets over vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Walcourt bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Met de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Thy-Le-Château
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere woningen aanmoedigt om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voor zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4360), dan loopt het voordeel al gauw op tot €540. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt injecteer je terug op het energienet. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een soort vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de klassieke mechanische tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (juli 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Thy-Le-Château liggen tussen om en nabij de €5400 en €6700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in om en nabij 2940 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Eneco en Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €735,00 (tarief juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Thy-Le-Château kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder lees jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120906€3650 – €4375€430
2275013€5175 – €5750€650
3354015€5950 – €6225€825
4405016€6325 – €6850€890
5436019€6925 – €7175€980
6516021€7625 – €7900€1090

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is een hellingshoek van 36 graden het beste. Mede door de zonnepanelencheck Thy-Le-Château lees jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Thy-Le-Château is 3595 kWh. Dat staat gelijk aan circa 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1825 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2850 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3900 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. De meeste woningbezitters prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Thy-Le-Château?

Voor zonnepanelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-thy-le-chateau

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Thy-Le-Château vergelijken? Op basis van het onderstaande stappenplan heb jij vandaag nog een uitmuntende leverancier in jouw streek. Verscheidene aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf de karakteristieken van het huis. Het genre woning (plat + schuin) en de ligging van het dak zijn cruciaal. Kies daarna een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur biedt zo aantrekkelijk zonnepanelen advies in Thy-Le-Château.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien ontvang je de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen uit uw regio. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar check ook eventuele keurmerken (zoals ISO certificaat, VDE keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen nogal wat mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor ondernemingen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De kosten bedragen zo’n €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huur van de panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Thy-Le-Château op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Thy-Le-Château
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Thy-Le-Château aanvullend capaciteitstarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor Belgen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!