Laneffe

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Laneffe? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en financieel interessant. Dankzij zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Middels deze website vind jij samengestelde details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Laneffe!

zonnepanelen installateur 5651
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Zet het milieu op 1.
 • Combineren met goede omvormer.
 • BTW terugvragen.

ProvincieNamen
GemeenteWalcourt
Postcode56510
Gasverbruik23.350 kWh
Stroomverbruik kWh3575 kWh
Gemiddelde energierekening€177,73

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Laneffe juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Er zijn nog wel gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk jij de spelregels in de gemeente Walcourt. Onduidelijke informatie? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Walcourt bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Laneffe
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er bestaat een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4320), dan is jouw winst al gauw €536. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terug op het net injecteren. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de ouderwetse tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Laneffe liggen tussen de €5200 en €6100 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor grofweg 2900 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta of Pure Energie betaal je hiervoor wel €725,00 (tarieven juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Laneffe kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel vind je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120606€3600 – €4275€380
2274012€5275 – €5875€550
3344015€5900 – €6050€850
4385017€6525 – €6700€910
5434019€7100 – €7225€960
6515021€7450 – €8125€1050

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is een hellingshoek van 35 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Laneffe lees jij de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Laneffe is 3575 kWh. Hiervoor zijn benodigd ongeveer 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1800 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2800 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3975 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. Meer dan de helft van de bewoners kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens vinden we dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Laneffe?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw woning is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-laneffe

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Laneffe vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan vind je snel en eenvoudig een betrouwbare specialist in de regio. Veel aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de tarieven. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets zo specifiek mogelijk het huis. Het soort huis (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies ook een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Laneffe.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Daardoor weten we hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daarna ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om eventuele keurmerken (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn verschillende mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name clubhuizen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Beschikbaar vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De totale huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is dan ook geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Laneffe op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Laneffe
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Laneffe een distributienettarief – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met pv-panelen die beschikken over een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €88,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!