Berzée

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Berzée? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Via zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door o.a. dalende prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door middel van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek je waardevolle aanbevelingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Berzée!

zonnepanelen installateur 5651
 • Structureel lagere energiekost.
 • Milieubewuste keuze.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieNamen
GemeenteWalcourt
Postcode56510
Gasverbruik23.330 kWh
Stroomverbruik kWh3565 kWh
Gemiddelde energierekening€177,42

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Berzée juli 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet in België. In een aantal gemeenten vind je regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) bekijk je de spelregels in de gemeente Walcourt. Is er niets over te lezen? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €800,00. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Walcourt kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Middels de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Berzée
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening. Deze groene leningen waarmee huishoudens met een lage rente een lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er bestaat een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Val jij in deze categorie? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€5050), dan bedraagt het voordeel al snel €626. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt injecteer je terug op het energienet. In ruil ontvang je natuurlijk een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: deze traditionele energiemeters worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al 500.000 woningen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Berzée variëren tussen de €4100 en €6200 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in ongeveer 2880 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Engie of Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €720,00 (tarief juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Berzée kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118307€3475 – €4400€380
2289013€5175 – €5850€550
3338016€5900 – €6175€875
4386018€6325 – €6800€880
5463020€6900 – €7225€1020
6487021€7450 – €7800€1100

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Berzée zie je de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Berzée is 3565 kWh. Dat staat gelijk aan om en nabij 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1875 kWh zijn dat er 8, voor 2950 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3950 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de klanten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Berzée?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-berzee

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Berzée vergelijken? Door middel van de adviezen van onze specialisten tref jij in een zeer korte periode een erkende aanbieder in de regio. Het merendeel van de monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de installatiekosten. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf de aard van het huis. Het genre dak (schuin & plat) en de oriëntatie van het huis zijn daarin van belang. Kies daarna een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Berzée.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Vandaar weten wij hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van experts met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen verschillende duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gymzalen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost zo’n €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is is geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Berzée op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Berzée
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Berzée een bijdrage – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €88,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!