Florennes

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Florennes? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en hebben een prima rendement. Door zonnepanelen op het dak wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Gezien dalende kosten, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Gebruikmakend van de zonnepanelen-vergelijker vind jij handige toelichtingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Florennes!

zonnepanelen installateur 5620
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieNamen
GemeenteFlorennes
Postcode56200
Gasverbruik20.440 kWh
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€162,12

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Florennes juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. Verscheidene gemeenten werken met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be tref jij wat de regels zijn in de gemeente Florennes. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan contact op met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Florennes zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Florennes
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De overheid biedt een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4910), dan is het belastingvoordeel al gauw €609. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een redelijke vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Op dat moment heb je geen recht op een terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de “ouderwetse” tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel gecompenseerd wordt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 5 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al enkele honderdduizenden woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (juni 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Florennes liggen tussen de €5300 en €5600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op om en nabij 2730 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Engie en/of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €682,50 (prijspeil juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Florennes bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna tref jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117107€3700 – €4300€430
2301011€5300 – €5625€525
3326016€6000 – €6150€750
4414017€6550 – €6650€890
5436020€6925 – €7300€1000
6494022€7700 – €8100€1060

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Florennes lees jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Florennes is 3420 kWh. Dit staat voor plusminus 11 panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1925 kWh zijn dat er 8, voor 2800 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. De meeste bewoners verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Bovendien onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn breed inzetbaar. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Florennes?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-florennes

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Goede zonnepanelen bedrijven in Florennes vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs kies je in een zeer korte periode een erkende leverancier in de regio. Tal van adviseurs beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk het type woning. De woning-categorie (plat of schuin) en de focus-richting van het huis zijn daarin van belang. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Florennes.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Daardoor weten we hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien zenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de scherpste prijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn RoHS certificaat, VDE keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden verschillende duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die hun dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De kosten bedragen zo’n €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een grote som geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Florennes op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Florennes
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Florennes een vergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Belgen waar sprake is van een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente