Somzée

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Somzée? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en besparen je geld. Door de investering in zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door de dalende inkoopprijs, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn dak geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? D.m.v. onze tool ontdek jij bruikbare info aangaande zonnepanelen kopen in Somzée!

zonnepanelen installateur 5651
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Lange levensduur.

ProvincieNamen
GemeenteWalcourt
Postcode56510
Gasverbruik23.370 kWh
Stroomverbruik kWh3585 kWh
Gemiddelde energierekening€178,04

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Somzée maart 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer in België. In sommige gemeenten zijn er speciale premies en/of leningen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) lees jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Walcourt. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Walcourt zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Somzée
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4340), dan is het voordeel al snel €538. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het is een woning die 100% particulier is en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor dit overschot. Er is wel verandering op komst: de ouderwetse tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno maart 2024. Het rendement is in lijn met een 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Somzée fluctueren tussen de €4500 en €6400 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op grofweg 2920 kWh stroom. Bij een maatschappij als Greenchoice en Powerpeers betaal je hiervoor wel €730,00 (prijspeil maart 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Somzée kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel ontdek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
121007€3400 – €4275€410
2284012€5025 – €5725€500
3342016€5925 – €6200€800
4398017€6350 – €6775€940
5462020€7075 – €7300€1030
6484023€7450 – €7850€1050

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Somzée achterhaal je of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Somzée is 3585 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1800 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2825 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3850 kWh gaat het om 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De meeste mensen verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens zijn er dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen vallen veel minder op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Somzée?

Bij het installeren van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-somzee

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Somzée vergelijken? Via onderstaande tips vind jij in enkele stappen een betrouwbare vakman in je woonplaats. Het merendeel van de leveranciers beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf het soort huis. Het genre woning (plat of schuin) en de focus-richting van het dak zijn relevant. Maak tevens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Somzée.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Zo is het helder hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Vervolgens ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de scherpste aanbieder, maar check ook op certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Goed om te weten: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden vele rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan verenigingen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kan al vanaf €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Somzée op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Somzée
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Somzée een vergoeding aan de distributienetbeheerder – ook wel het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!