Geraardsbergen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Geraardsbergen? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en een goede investering. Via de investering in zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Als gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de royale 6%-BTW constructie, en de zogenaamde terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan het ook op mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Via deze pagina doorzoek jij toepasbare info m.b.t. zonnepanelen kopen in Geraardsbergen!

zonnepanelen installateur 9500
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGeraardsbergen
Postcode95000
Gasverbruik22.580 kWh
Stroomverbruik kWh3590 kWh
Gemiddelde energierekening€174,86

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Geraardsbergen mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Er zijn nog wel gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op energiesparen.be bekijk jij de spelregels in de gemeente Geraardsbergen. Is de informatie niet te vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Geraardsbergen zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Door middel van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Geraardsbergen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Deze groene leningen waarmee huishoudens erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voor het installeren van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4800), dan pak je al snel €595. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het is een woning die 100% particulier is en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je weer terug injecteren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: deze traditionele energiemeters worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Geraardsbergen fluctueren tussen de €4300 en €6200 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in plusminus 2820 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en Nuon staat dit al gauw gelijk aan €705,00 (vergoeding mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Geraardsbergen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder vind je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117608€3450 – €4325€400
2299012€5200 – €5650€500
3345016€5975 – €6100€775
4412016€6525 – €6700€910
5435019€6950 – €7225€970
6516021€7575 – €8175€1090

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Tevens is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Geraardsbergen check je de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Geraardsbergen bedraagt 3590 kWh. Hiervoor zijn benodigd om en nabij 10 panelen van 290 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1850 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2850 kWh gaat het om 12, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De gemiddelde woningbezitters bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Geraardsbergen?

Voor zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-geraardsbergen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Geraardsbergen vergelijken? Met behulp van tips van onze adviseurs kies jij in een zeer korte periode een uitstekende leverancier in je postcodegebied. Tal van installateurs beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijs. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Specificeer expliciet het huis. Het type huis (schuin & plat) en de geografische ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Geraardsbergen.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, tel. nr. en e-mailadres. Dan weten wij hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Daarna versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar let ook op de benodigde certificaten (bijvoorbeeld IEC keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien verscheidene aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn organisaties die het dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Beschikbaar vanaf €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom van de pv-panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Geraardsbergen op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Geraardsbergen
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Geraardsbergen aanvullend capaciteitstarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor mensen die beschikken over een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG is duidelijk: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Beschik jij over een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente