Nieuwenhove

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Nieuwenhove? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en financieel interessant. Geholpen door zonnepanelen bij je huis wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door het financieel interessante plaatje, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de zogenaamde terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Door middel van onze website vind jij toepasbare toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Nieuwenhove!

zonnepanelen installateur 9506
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Goed voor het milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGeraardsbergen
Postcode95060
Gasverbruik20.560 kWh
Stroomverbruik kWh3527,63537561416 kWh
Gemiddelde energierekening€165,04

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Nieuwenhove juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. In een aantal gemeenten vind je duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be check je wat er precies mogelijk is in de gemeente Geraardsbergen. Onduidelijke informatie? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €900,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Geraardsbergen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Nieuwenhove
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren extra goedkoop een duurzaamheidslening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere woningen aanmoedigt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4530), dan is het belastingvoordeel al gauw €562. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet om een privéwoning gaan en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor krijg je een gepaste vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Op dat moment krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit overschot. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de ouderwetse tellers worden ingeruild voor slimme meters. De komende jaren volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al vele tienduizenden huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (juli 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Nieuwenhove fluctueren tussen de €4600 en €6800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op plusminus 3090 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Delta of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €772,50 (prijs juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Nieuwenhove kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118106€3575 – €4425€420
2293011€5225 – €5850€650
3355014€5925 – €6225€750
4389018€6375 – €6725€920
5433020€6925 – €7175€980
6520022€7475 – €8000€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Nieuwenhove zie je of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuwenhove is 3527,63537561416 kWh. Dit kan je zelf genereren met circa 11 pv-panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1925 kWh zijn dat er circa 8, voor 2925 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. De gemiddelde investeerders kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed vind je dunne-film panelen. Dit soort panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Nieuwenhove?

Bij het installeren van zonnepanelen op het huis is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-nieuwenhove

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Nieuwenhove vergelijken? Via tips van onze adviseurs zoek je moeiteloos een uitstekende vakman in de regio. De meeste specialisten beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de kosten. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk de aard van het huis. Het type huis (schuin + plat) en de focus-richting van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur biedt zo aantrekkelijk zonnepanelen advies in Nieuwenhove.

 4. Voorkeur voor contact

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Zo weten we hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen volgen er offertes van adviseurs uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de scherpste prijs, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Goed om te weten: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen meerdere rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn clubhuizen die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost zo’n €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • Het maandelijkse bedrag ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is is geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Nieuwenhove op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Nieuwenhove
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Nieuwenhove een aanvullend distributienettarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningeigenaren die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €88,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!