Grimminge

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Grimminge? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en goed voor de portemonnee. Aan de hand van de nieuwste zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Omwille van de dalende prijzen van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de speciale terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker tref je bruikbare raadgeving aangaande zonnepanelen kopen in Grimminge!

zonnepanelen installateur 9506
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGeraardsbergen
Postcode95060
Gasverbruik20.540 kWh
Stroomverbruik kWh3527,0105383774 kWh
Gemiddelde energierekening€164,94

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Grimminge juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op energiesparen.be vind jij hoe het ervoor staat in de gemeente Geraardsbergen. Kan je het niet vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €800,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Geraardsbergen zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Grimminge
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4510), dan bedraagt het voordeel al snel €559. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een passende vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In die situatie krijg je nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: deze klassieke mechanische meters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al 500.000investeerders hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Grimminge zitten vaak tussen de €4100 en €5600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op grofweg 3070 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta en/of Nuon betaal je hiervoor wel €767,50 (tarieven juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Grimminge kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht lees jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117006€3625 – €4250€440
2290013€5025 – €5625€500
3358015€6025 – €6125€750
4396018€6525 – €6600€950
5430019€7000 – €7250€990
6505022€7575 – €8050€1100

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Grimminge achterhaal jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Grimminge is 3527,0105383774 kWh. Je hebt dus nodig plusminus 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 2000 kWh zijn dat er circa 8, voor 2800 kWh gaat het om 12, en voor 3875 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De gemiddelde consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen vallen veel minder op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Grimminge?

Voor het leggen van panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-grimminge

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Grimminge vergelijken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten kies jij moeiteloos een erkende specialist in de buurt. Een aantal bedrijven bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de kosten. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Detailleer het type huis. Het soort dak (plat & schuin) en de ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Grimminge.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn naam, het 06-nummer, en e-mailadres. Daardoor is het helder hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs die actief zijn in de regio. Kijk verder dan het interessantste kostenplaatje, maar vraag ook om de benodigde certificaten (zoals IEC keurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien vele interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan clubhuizen die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De kosten bedragen zo’n €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Veel spaargeld is dan ook geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Grimminge op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Grimminge
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Grimminge een vergoeding aan de distributienetbeheerder – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor woningeigenaren waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomZij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €88,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!