Onkerzele

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Onkerzele? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en men kan er flink door besparen. Op basis van een zonnepanelen-installatie wek je zelfstandig duurzame stroom op. Wegens dalende kosten, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de welbekende terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van zonnepanelenvoordeel.be check jij waardevolle raadgeving die helpen bij zonnepanelen kopen in Onkerzele!

zonnepanelen installateur 9500
 • Structureel lagere energiekost.
 • Verantwoorde investering.
 • Los van de energieleverancier.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGeraardsbergen
Postcode95000
Gasverbruik20.490 kWh
Stroomverbruik kWh3525,4484452855 kWh
Gemiddelde energierekening€164,70

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Onkerzele september 2023

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. Er zijn nog wel gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Op energiesparen.be lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Geraardsbergen. Geen resultaten? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit scheelt je zo €800,00. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Geraardsbergen zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Onkerzele
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten heel voordelig een speciaal type lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4460), dan is jouw winst al gauw €553. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je een soort vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dit geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de traditionele tellers worden ingeruild voor slimme meters. De komende jaren volgt er een vernieuwde salderingsregeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (september 2023) van een aanbieding met 10 panelen in Onkerzele schommelen tussen de €5100 en €6900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op grofweg 3020 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice of Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €755,00 (prijspeil september 2023). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Onkerzele is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna check je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119207€3450 – €4350€440
2299012€5225 – €5850€500
3346016€6075 – €6250€775
4416018€6450 – €6725€900
5443020€7025 – €7275€1000
6519023€7550 – €8075€1080

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Onkerzele lees jij of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Onkerzele is 3525,4484452855 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 10 panelen van 315 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1975 kWh moet je rekenen op 7, voor 2950 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3800 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. De meeste huizenbezitters prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer vind je dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Onkerzele?

Puur voor zonnepanelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-onkerzele

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Onkerzele vergelijken? D.m.v. tips van onze adviseurs zoek jij snel en eenvoudig een uitstekende aanbieder in jouw omgeving. De meeste leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijs. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk duidelijk de woning. Het soort woning (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het dak zijn daarin van belang. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Onkerzele.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna verzenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (bijv. RoHS certificaat, Recyclage, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien allerlei aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan organisaties die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De tarieven beginnen bij €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom van de pv-panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Onkerzele op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Onkerzele
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Onkerzele een vergoeding aan de distributienetbeheerder – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen waar sprake is van een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG is duidelijk: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €90,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!