Zarlardinge

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Zarlardinge? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en goed voor de portemonnee. Met behulp van de investering in zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens dalende kosten, de royale 6%-BTW constructie, en de interessante terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door middel van deze pagina bekijk je bruikbare tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Zarlardinge!

zonnepanelen installateur 9500
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGeraardsbergen
Postcode95000
Gasverbruik20.530 kWh
Stroomverbruik kWh3526,69811975902 kWh
Gemiddelde energierekening€164,89

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Zarlardinge september 2023

Een landelijke aankoopsubsidie is niet beschikbaar in België. In een aantal gemeenten vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op energiesparen.be lees je welke regelingen er zijn in de gemeente Geraardsbergen. Geen resultaten? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €900,00. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Geraardsbergen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Zarlardinge
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun woning energiezuiniger te maken. Voor zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4500), dan pak je al snel €558. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je een passende vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit gaat wel veranderen: deze klassieke mechanische meters zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno september 2023. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden huizen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (september 2023) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Zarlardinge liggen tussen om en nabij de €4600 en €5600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen genereert ongeveer 3060 kWh stroom. Bij een maatschappij als Budget Energie en/of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €765,00 (kosten september 2023). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Zarlardinge is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht lees jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120507€3475 – €4200€430
2304012€5200 – €5875€525
3324015€5900 – €6175€825
4407016€6475 – €6600€890
5453020€6925 – €7150€990
6494023€7700 – €8025€1100

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Zarlardinge check jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zarlardinge is 3526,69811975902 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig rond de 11 panelen van 325 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1800 kWh gaan we uit van 7, voor 2975 kWh zijn dat er 12, en voor 3950 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. De doorsnee mensen maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Zarlardinge?

Puur voor PV-panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-zarlardinge

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Zarlardinge vergelijken? Aan de hand van tips van onze adviseurs kies je binnen enkele minuten een uitmuntende expert in jouw eigen buurt. Diverse aanbieders bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de tarieven. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf de eigenschappen van de woning. Het soort huis (plat + schuin) en de geografische ligging van de woning zijn van groot belang. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Zarlardinge.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Dan is het helder hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap versturen ze de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar check ook op certificering (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden meerdere interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor organisaties die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Huren kan al vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een eigen spaarpot is niet meer aan de orde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zarlardinge op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Zarlardinge
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Zarlardinge een forfaitaire vergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningeigenaren met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten fluctueren tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!