Idegem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Idegem? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en goed voor de portemonnee. Middels innovatieve zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Dankzij dalende kosten, de 6% BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Door onze vergelijker lees jij veelzijdige info die helpen bij zonnepanelen kopen in Idegem!

zonnepanelen installateur 9506
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Milieubewuste keuze.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Lange levensduur.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGeraardsbergen
Postcode95060
Gasverbruik20.550 kWh
Stroomverbruik kWh3527,32295699578 kWh
Gemiddelde energierekening€164,99

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Idegem juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Geraardsbergen. Is de informatie niet te vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Geraardsbergen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Idegem
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening. Deze groene leningen waarmee consumenten erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De overheid biedt een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4520), dan is jouw winst al gauw €560. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest injecteer je terug op het energienet. Daarvoor krijg jeeen gepaste vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In die situatie krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor dit overschot. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Al tienduizenden gezinnen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Idegem komen doorgaans uit tussen de €4200 en €6500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op plusminus 3080 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Essent en/of Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €770,00 (onkosten juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Idegem kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna vind je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119706€3550 – €4425€390
2304012€5150 – €5700€550
3360016€5950 – €6075€725
4409017€6325 – €6850€920
5465020€6925 – €7275€990
6508023€7575 – €8075€1070

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Idegem lees jij of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Idegem bedraagt 3527,32295699578 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2950 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3875 kWh zijn dat 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de consumenten installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Idegem?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-idegem

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Idegem vergelijken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs zoek je moeiteloos een betrouwbare specialist in je postcodegebied. Verschillende leveranciers hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk de aard van de woning. De huis-categorie (plat + schuin) en de oriëntatie van de woning zijn cruciaal. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Idegem.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Zo weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de scherpste prijs, maar let ook op certificering (bijv. TÜV keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen allerlei bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere bedrijven die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Beschikbaar vanaf €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is dan ook geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Idegem op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Idegem
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Idegem een forfaitaire vergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningeigenaren met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG maakt dit wat duidelijker: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!