Nederboelare

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Nederboelare? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en je kunt er geld mee verdienen. Aan de hand van zonnepanelen op jouw woning wek je zelf schone energie op. Als gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de speciale 6%-BTW regeling en de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Gebruikmakend van de zonnepanelen-vergelijker bekijk je toepasbare gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Nederboelare!

zonnepanelen installateur 9500
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGeraardsbergen
Postcode95000
Gasverbruik20.480 kWh
Stroomverbruik kWh3525,13602666713 kWh
Gemiddelde energierekening€164,65

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Nederboelare oktober 2023

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet in België. In verschillende gemeenten zien we energiepremies of speciale groene leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be vind jij welke regelingen er zijn in de gemeente Geraardsbergen. Geen resultaten? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Geraardsbergen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Via de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Nederboelare
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens tegen een lage rente een groene lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Val jij in deze categorie? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4450), dan bedraagt het voordeel al snel €552. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie ontvang je een gepaste vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dit geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden investeerders hebben panelen laten installeren.

Kosten
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Nederboelare liggen tussen de €4000 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen draait uit op plusminus 3010 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Delta en/of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €752,50 (prijs oktober 2023). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Nederboelare bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf tref jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120108€3525 – €4350€430
2293013€5175 – €5775€525
3341015€6050 – €6125€725
4399018€6475 – €6650€940
5452019€7025 – €7200€1010
6483022€7650 – €7950€1070

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Tevens is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Nederboelare achterhaal jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nederboelare bedraagt 3525,13602666713 kWh. Hiervoor heb je nodig zo’n 11 panelen van 315 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1975 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2850 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3850 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De gemiddelde mensen verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Nederboelare?

Voor de installatie van zonnepanelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-nederboelare

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Nederboelare vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt kies je vandaag nog een erkende leverancier in je postcodegebied. Het merendeel van de leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen het tarief. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Schets zo specifiek mogelijk de woning. Het soort huis (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn van groot belang. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Nederboelare.

 4. Vul contactgegevens in

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Dan weten we op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 7 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs uit de omgeving. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar wees scherp op certificering (zoals bijv. RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn allerlei mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere stadions die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost zo’n €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De totale huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is dan ook geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Nederboelare op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Nederboelare
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Nederboelare aanvullend capaciteitstarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Belgen met de terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!