Waarbeke

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Waarbeke? Zonnepanelen zijn duurzaam en je kunt er geld mee verdienen. Aan de hand van zonnepanelen bij je huis wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door o.a. de dalende verkoopprijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door gebruik te maken van onze website check jij bruikbare gegevens die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Waarbeke!

zonnepanelen installateur 9506
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGeraardsbergen
Postcode95060
Gasverbruik20.590 kWh
Stroomverbruik kWh3528,57263146929 kWh
Gemiddelde energierekening€165,18

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Waarbeke september 2023

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Regelmatig hebben gemeenten energiepremies of speciale groene leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Geraardsbergen. Is er niets over te lezen? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Geraardsbergen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Waarbeke
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren zonder hoge lasten een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Val jij in deze categorie? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4560), dan pak je al snel €565. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet een 100% prive-woning zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je weer terug injecteren aan het net. Ter compensatie ontvang je een soort vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit overschot. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: deze klassieke mechanische meters gaan plaats maken voor slimme meters. In 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al 500.000woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Waarbeke liggen tussen om en nabij de €4200 en €5500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in genereert om en nabij 2710 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta of Oxxio betaal je daarvoor zo’n €677,50 (onkosten september 2023). Met goedkope zonnepanelen in Waarbeke kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna lees je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120606€3475 – €4250€410
2274012€5150 – €5825€575
3334014€5925 – €6125€825
4409017€6375 – €6650€890
5451019€7050 – €7200€1000
6519022€7400 – €8150€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Waarbeke tref je of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Waarbeke bedraagt 3528,57263146929 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1800 kWh zijn dat er 8, voor 2825 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3975 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. De meeste bewoners geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Waarbeke?

Tijdens de montage van PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-waarbeke

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Waarbeke vergelijken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt kies je vandaag nog een betrouwbare expert in jouw streek. Het merendeel van de monteurs bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer de karakteristieken van de woning. Het genre dak (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn goede voorbeelden. Kies vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist geeft op die manier geschikt zonnepanelen advies in Waarbeke.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Zo weten we hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar let ook op certificaten en keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is het dak te klein voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Goed om te weten: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen meerdere mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan ondernemingen die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De kosten bedragen zo’n €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Eigen geld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Waarbeke op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Waarbeke
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Waarbeke een vergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Belgen die beschikken over een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG is duidelijk: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!