Zandbergen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Zandbergen? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en heb je razendsnel terugverdiend. Door middel van krachtige zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door de aantrekkelijke paneel prijzen, de 6% BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Geholpen door zonnepanelenvoordeel.be bekijk je handige informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Zandbergen!

zonnepanelen installateur 9506
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGeraardsbergen
Postcode95060
Gasverbruik20.600 kWh
Stroomverbruik kWh3528,88505008767 kWh
Gemiddelde energierekening€165,23

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Zandbergen juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) ontdek jij wat de regels zijn in de gemeente Geraardsbergen. Onduidelijke informatie? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Geraardsbergen bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Zandbergen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten verrassend voordelig een speciale lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De overheid biedt een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4570), dan profiteer je al van een korting van zo’n €567. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet een 100% prive-woning zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest injecteer je terug op het energienet. In ruil krijg je een vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. De win is er niet alleen voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al vele tienduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Zandbergen liggen tussen de €4800 en €5600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in circa 2720 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Essent of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €680,00 (kosten juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Zandbergen bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117708€3500 – €4375€400
2305012€5075 – €5875€650
3355015€6075 – €6125€725
4395017€6525 – €6825€900
5438019€6950 – €7200€1010
6513021€7425 – €7800€1110

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Zandbergen lees jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zandbergen bedraagt 3528,88505008767 kWh. Hiervoor heb je nodig pakweg 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3900 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Bijna alle huizenbezitters kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Zandbergen?

Voor het leggen van zonnepanelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-zandbergen

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Zandbergen vergelijken? Op basis van onderstaande tips vind je in enkele stappen een uitstekende installateur in jouw streek. Sommige leveranciers hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot het tarief. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Is het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Schets zo concreet mogelijk het huis. Het type dak (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Zandbergen.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Zo weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Nadien verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar check ook voorwaarden/keurmerken (bijv. Recyclage, IEC keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden verscheidene aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan clubhuizen die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Beschikbaar vanaf €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen vereiste.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Zandbergen op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Zandbergen
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Zandbergen een bijdrage – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met pv-panelen met een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomAls gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €85,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!