Goeferdinge

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Goeferdinge? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en men kan er flink door besparen. Met behulp van de investering in zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Wat is het rendement na 10 jaar? Door middel van onze tool lees je veelzijdige info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Goeferdinge!

zonnepanelen installateur 9500
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Milieubewuste keuze.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Belastingvoordeel.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGeraardsbergen
Postcode95000
Gasverbruik20.460 kWh
Stroomverbruik kWh3524,51118943037 kWh
Gemiddelde energierekening€164,55

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Goeferdinge juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Wel bestaan er gemeenten met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Geraardsbergen. Onduidelijke informatie? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Geraardsbergen zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Goeferdinge
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren verrassend voordelig een groene lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4430), dan bedraagt het voordeel al snel €549. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit krijg je natuurlijk een vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de “ouderwetse” tellers worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al enkele honderdduizenden huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Goeferdinge komen doorgaans uit tussen de €4800 en €6600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen draait uit op circa 2990 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Essent en Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €747,50 (onkosten juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Goeferdinge kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118807€3525 – €4225€430
2271013€5150 – €5600€625
3329016€5900 – €6075€825
4381016€6500 – €6775€920
5446019€6900 – €7275€990
6509022€7475 – €7950€1040

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Goeferdinge check jij of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Goeferdinge bedraagt 3524,51118943037 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig rond de 10 panelen van 280 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1950 kWh zijn dat er circa 8, voor 2875 kWh zijn dat er 12, en voor 3825 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De doorsnee huizenbezitters installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed vinden we dunne-film panelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Goeferdinge?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-goeferdinge

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Goeferdinge vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt zoek je zonder problemen een betrouwbare expert in jouw eigen buurt. De meeste adviseurs beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Schets zo specifiek mogelijk het huis. Het genre dak (schuin of plat) en de ligging van het huis zijn van groot belang. Selecteer tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman biedt zo goedzonnepanelen advies in Goeferdinge.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Nadien ontvangt u ook de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  In 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Kijk verder dan de voordeligste tarieven, maar vraag ook om de benodigde certificaten (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is de investering nu te groot? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen verschillende aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost zo’n €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huur van de panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is dan ook geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Goeferdinge op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Goeferdinge
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Goeferdinge een vergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningeigenaren met de terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG is duidelijk: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €85,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!