Schendelbeke

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Schendelbeke? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en hebben een prima rendement. Door zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelfstandig duurzame stroom op. Dankzij de steeds gunstigere prijzen, de 6% BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is dit iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door middel van onze vergelijker tref jij handige toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Schendelbeke!

zonnepanelen installateur 9506
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Kies voor een beter milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGeraardsbergen
Postcode95060
Gasverbruik20.570 kWh
Stroomverbruik kWh3527,94779423253 kWh
Gemiddelde energierekening€165,09

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Schendelbeke juli 2024

Een universele subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website energiesparen.be bekijk je de spelregels in de gemeente Geraardsbergen. Kan je het niet vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Geraardsbergen zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Met de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Schendelbeke
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren verrassend voordelig een speciale lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Val jij in deze categorie? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4540), dan loopt het voordeel al gauw op tot €563. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor krijg jeeen vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan plaats maken voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Schendelbeke liggen tussen de €4600 en €5900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in ongeveer 3100 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Engie of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €775,00 (prijspeil juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Schendelbeke kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117208€3675 – €4400€420
2278012€5250 – €5750€600
3325015€6075 – €6150€700
4417018€6550 – €6850€890
5464019€6925 – €7225€1010
6499023€7600 – €8200€1100

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Schendelbeke lees jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Schendelbeke is 3527,94779423253 kWh. Dit staat voor pakweg 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1950 kWh zijn dat er circa 8, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3900 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. De meeste mensen kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Schendelbeke?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op uw dak is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-schendelbeke

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Schendelbeke vergelijken? Op basis van het onderstaande stappenplan zoek je in korte tijd een uitmuntende vakspecialist in je postcodegebied. Sommige adviseurs beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer de aard van de woning. Het genre dak (plat en/of schuin) en de focus-richting van de woning zijn daarin van belang. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Schendelbeke.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: voorletter + achternaam, tel. nr. en het mailadres. Dan weten wij hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Als laatste zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen uit uw regio. Pas op voor alleen het interessantste kostenplaatje, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan RoHS certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden verschillende duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere scholen die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Beschikbaar vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • Het maandelijkse bedrag wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een eigen spaarpot is dan ook geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Schendelbeke op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Schendelbeke
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Schendelbeke een bijdrage – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Belgen met de terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €89,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!