Couvin

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Couvin? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en winstgevend. Met behulp van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je jouw eigen duurzame stroom op. Als gevolg van de steeds gunstigere prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Middels onze website check jij bruikbare toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Couvin!

zonnepanelen installateur 5660
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieNamen
GemeenteCouvin
Postcode56600
Gasverbruik20.480 kWh
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€162,73

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Couvin mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door te surfen naar energiesparen.be check jij wat de regels zijn in de gemeente Couvin. Kan je het niet vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Couvin kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Couvin
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4950), dan is het belastingvoordeel al gauw €614. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot injecteer je terug op het energienet. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een gepaste vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de ouderwetse tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Al 500.000 woningen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Couvin schommelen tussen de €5000 en €5600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert om en nabij 2770 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Essent en/of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €692,50 (tarieven mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Couvin bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf vind jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117407€3425 – €4225€440
2298013€5200 – €5900€500
3336016€5925 – €6075€875
4381018€6400 – €6675€880
5456019€7025 – €7250€1020
6497022€7550 – €8100€1060

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Couvin bekijk jij of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Couvin is 3440 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig om en nabij 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1950 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2825 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3875 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de consumenten installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Couvin?

Puur voor panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-couvin

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Couvin vergelijken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt vergelijk je moeiteloos een betrouwbare vakman in je postcodegebied. Het merendeel van de aanbieders beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf zo concreet mogelijk het huis. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de ligging van het dak zijn essentieel. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Couvin.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: voorletter + achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Vandaar weten wij hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Als laatste zenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 4-5 dagen volgen er offertes van specialisten uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (zoals VDE keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen vele interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn stadions die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De tarieven beginnen bij €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De totale huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge som spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Couvin op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Couvin
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Couvin een distributienettarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningeigenaren met de terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €85,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente