Dailly

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Dailly? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en goed voor de portemonnee. Op basis van de investering in zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door de dalende inkoopprijs, de royale 6%-BTW constructie, en de interessante terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met behulp van onze website check jij praktische details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Dailly!

zonnepanelen installateur 5660
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Lange levensduur.

ProvincieNamen
GemeenteCouvin
Postcode56600
Gasverbruik23.450 kWh
Stroomverbruik kWh3325 kWh
Gemiddelde energierekening€172,52

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Dailly juli 2024

Een universele subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Door te surfen naar energiesparen.be doorzoek jij de spelregels in de gemeente Couvin. Is de informatie niet te vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit levert al snel honderden euro’s op. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Couvin kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Middels de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Dailly
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten tegen een gunstige rente een krediet kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Val jij in deze categorie? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4420), dan profiteer je al van een korting van zo’n €548. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het gaat om een privé-woningen je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit ontvang je natuurlijk een vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor dit overschot. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: deze klassieke mechanische meters worden ingeruild voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden investeerders hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Dailly liggen tussen de €4300 en €6800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op ongeveer 3000 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Essent of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €750,00 (prijspeil juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Dailly kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht doorzoek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120808€3450 – €4275€390
2308013€5250 – €5725€525
3328014€6075 – €6275€875
4394018€6500 – €6700€940
5438019€7000 – €7275€990
6492021€7600 – €7925€1040

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Dailly ontdek je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Dailly bedraagt 3325 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2975 kWh zijn dat er 12, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Veel mensen geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens vind je dunne-film zonnepanelen. Deze panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Dailly?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-dailly

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Dailly vergelijken? Dankzij tips van onze adviseurs vergelijk je binnen enkele minuten een uitstekende specialist in de buurt. Een aantal monteurs bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf het soort woning. De huis-categorie (plat & schuin) en de geografische ligging van het dak zijn relevant. Selecteer daarna een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Dailly.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Zo is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  In 4-5 dagen volgen er offertes van vakmannen uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar check ook op certificering (zoals TÜV keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien nogal wat rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan clubhuizen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De tarieven beginnen bij €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is is geen vereiste.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Dailly op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Dailly
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Dailly een vergoeding aan de distributienetbeheerder – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningeigenaren met de terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!