Presgaux

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Presgaux? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en leveren ook nog eens euro’s op. Via de nieuwste zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Omwille van het financieel interessante plaatje, de royale 6%-BTW constructie, en de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Via onze website lees je omvangrijke gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Presgaux!

zonnepanelen installateur 5660
 • Lagere energiekost.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieNamen
GemeenteCouvin
Postcode56600
Gasverbruik23.520 kWh
Stroomverbruik kWh3360 kWh
Gemiddelde energierekening€173,60

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Presgaux juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. In sommige gemeenten zijn er energiepremies of speciale groene leningen. Op energiesparen.be tref jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Couvin. Is de informatie niet te vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Couvin kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Presgaux
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren erg goedkoop een krediet kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er bestaat een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4490), dan is jouw winst al gauw €557. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit krijg je een redelijke vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de traditionele tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Presgaux liggen tussen de €4900 en €5900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor ongeveer 3070 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Budget Energie of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €767,50 (vergoeding juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Presgaux is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118406€3700 – €4200€410
2285012€5150 – €5875€550
3327016€6100 – €6100€775
4412018€6550 – €6775€950
5430019€6950 – €7275€1030
6496022€7650 – €8050€1090

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck Presgaux achterhaal je de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Presgaux bedraagt 3360 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 10 panelen van 295 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1800 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2825 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3975 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De meeste consumenten prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn zeer flexibel. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Presgaux?

Voor het laten leggen van PV-panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-presgaux

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Presgaux vergelijken? Op basis van onderstaande tips heb jij vandaag nog een uitstekende monteur in de buurt. De meeste aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer het soort woning. Het genre huis (schuin + plat) en de oriëntatie van de woning zijn zaken die van belang zijn. Selecteer ook een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Presgaux.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn naam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Vandaar weten we hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (denk aan TÜV keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is zonnepanelen huren interessant?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen nogal wat rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan ondernemingen die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kan al vanaf €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is is geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Presgaux op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Presgaux
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Presgaux een netvergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door mensen die beschikken over een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €85,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!