Frasnes

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Frasnes? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en goed voor de portemonnee. Gebruikmakend van innovatieve zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Als gevolg van gunstigere prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn dak geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Door middel van deze pagina lees jij handige info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Frasnes!

zonnepanelen installateur 5660
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Draag bij aan een milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieNamen
GemeenteCouvin
Postcode56600
Gasverbruik23.460 kWh
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€172,68

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Frasnes februari 2024

Een universele subsidieregeling is er helaas niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Couvin. Kom je er niet uit? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Couvin bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Frasnes
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4430), dan loopt het voordeel al gauw op tot €549. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je weer terug injecteren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een gepaste vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dit geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de ouderwetse tellers worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 5 procent rente. Niet alleen gunstig voor het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Al enkele honderdduizenden huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Frasnes liggen tussen om en nabij de €5100 en €5900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen wekt op zo’n 3010 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Energiedirect en/of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €752,50 (prijspeil februari 2024). Door goedkope zonnepanelen in Frasnes kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht vind je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117906€3600 – €4275€390
2280012€5100 – €5800€625
3349014€5900 – €6250€725
4406018€6475 – €6800€930
5461020€6925 – €7300€980
6504021€7575 – €7875€1050

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Frasnes check je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Frasnes is 3330 kWh. Dit kan je zelf genereren met pakweg 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. De doorsnee woningbezitters kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens vinden we dunne-film panelen. Deze PV-panelen vallen veel minder op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Frasnes?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-frasnes

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Frasnes vergelijken? Via de uitleg die hierna komt vind jij binnen enkele minuten een professionele monteur in jouw eigen buurt. Verscheidene bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf zo specifiek mogelijk het huis. Het genre woning (schuin en/of plat) en de focus-richting van het dak zijn cruciaal. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur biedt zo erkend zonnepanelen advies in Frasnes.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn je voor- en achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit de buurt. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen verscheidene bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan bedrijven die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De tarieven beginnen bij €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Frasnes op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Frasnes
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Frasnes aanvullend capaciteitstarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor mensen met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Beschik jij over een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten fluctueren tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!